Nieuws

 

Dieke van Straten in Nederlands Elftal

21 december 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Dieke van Straten

 

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:
Ik ben Dieke van Straten en ik ben 15 jaar. Ik woon in Oirschot en zit op de Sint-Joris Topsport Academie van het Sint-Joris College in Eindhoven.

Hoe is het allemaal begonnen bij Oirschot-Vooruit:

Mijn oudere broer Sven voetbalde al bij Oirschot Vooruit en ik ging dan mee kijken. In augustus 2008 ben ik gestart bij de mini’s en ik werd toen getraind door mijn vader Hans van Straten.

 

Hoe lang ben je lid van Oirschot-Vooruit geweest en wat voor elftallen heb je gespeeld:

Ik ben bijna 10 jaar lid geweest bij Oirschot Vooruit. Ik heb gespeeld in de F7, F3, F1, E3, E1, D2, D1 en 2 jaar in de C1.

 

Wat vind je van de vereniging Oirschot-Vooruit en kun je nog wat tips geven:

Oirschot Vooruit is een fijne club. Ik heb er altijd met veel plezier gevoetbald. Ik ben blij dat ik als meisje bij Oirschot Vooruit de kans heb gekregen om me zo te kunnen ontwikkelen. Het is heel gaaf dat er inmiddels zoveel meisjes voetballen.


Wat zijn jouw sterke en mindere punten als speelster :

Mijn sterke punten zijn spelinzicht, techniek, duel en team-player. Mijn minder sterke punt is mijn linkerbeen.

 

Waar speel je nu en hoe ben je daarvoor benaderd:

Sinds dit seizoen speel ik bij het KNVB Talententeam Zuid. We spelen in de landelijke Beloften-competitie voor dames. Toen ik 11 jaar was ben ik gescout door de KNVB. Op mijn 12de ben ik gevraagd voor de JPN-Academy van de KNVB. Dat is een opleidingstraject voor meisjes vanaf 12 tot 16 jaar. Vorig jaar mocht ik stage lopen bij het CTO en aan het einde van het jaar mocht ik blijven. De naam van het CTO is nu gewijzigd in KNVB Talententeam Zuid.

 

Wat spreekt je het meeste aan bij deze club :

Het is erg leerzaam om te mogen voetballen bij dit team. We hebben 5 veldtrainingen en 2 krachttrainingen in de week. Ook is het erg gaaf om te mogen spelen in de beloften competitie tegen de Beloften teams van Ajax, Heerenveen, FC Twente, ADO Den Haag, PEC Zwolle en Alkmaar.

 

Benoem eens wat hoogtepunten en mindere punten in jouw carrière :

Hoogtepunten bij Oirschot Vooruit waren de kampioenschappen, het winnen van de Beker met de D2 en de promotie naar de 3de divisie met de C1. Dieptepunt was toch wel de degradatie het jaar daarop met de C1.

Een ander hoogtepunt is natuurlijk dat ik geselecteerd ben voor het Nederlands elftal vrouwen onder 16 jaar.

 

Hoe was je debuut voor het Nederlands elftal vrouwen onder 16:

Ik was uitgenodigd voor twee interlands tegen Engeland. We speelden in Zaltbommel. Mijn debuut was gaaf. Het is super om in een Oranje shirt met nummer 10 te mogen spelen. Er waren veel toeschouwers.

Het ging goed. Ik was 2x basisspeelster. We hebben 1x gelijk gespeeld en 1x gewonnen met 4-2.

 

Wat is je doelstelling in het voetbal:

Voor dit jaar wil ik graag kampioen worden met de meiden van het KNVB Talententeam Zuid. Ook wil ik bij de selectie van het Nederlands elftal blijven en proberen zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. En op de lange termijn wil ik graag prof worden.

 

 

Verdere hobby`s:

Voetballen.

 

Trots op:

Trots dat ik in het Nederlands Elftal 2x een basisplek heb behaald.

 

Hoe zie je je toekomst:

Blijven voetballen en natuurlijk ook mijn diploma halen voor school.

 

 

Dieke, bedankt voor dit interview en heel veel succes in je voetbal en school carrière.

Je mag zeker trots zijn op je selectie bij het Nederlands elftal, een geweldige prestatie en een mooie motivatie voor de meiden van Oirschot-Vooruit. 
www.oirschot-vooruit.nl
 
www.oirschot-vooruit.nl

Nieuwsbrief Mei 2020

19 mei 2020
Het Coronavirus drukt nog steeds zijn stempel op ons dagelijks leven. Gelukkig zijn er diverse maatregelen aangepast en zijn we gestart… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Een bijzonder seizoen loopt tegen zijn einde. Op de achtergrond worden de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al weer getroffen.… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit heeft kennisgenomen van de versoepeling van de maatregelen van de regering aangaande het Coronavirus en geeft hier op… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-03-2020 Meer >

 
 
 
06-03-2020 Meer >
 
 
 
27-02-2020 Meer >

 
26-02-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
08-02-2020 Meer >
 
 
 
23-01-2020 Meer >
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven