Nieuws

 

Oirschot vooruit wint derby tegen Best Vooruit

21 oktober 2018
www.oirschot-vooruit.nl
ook 
Na 85 minuten spel was men in de veronderstelling dat de veel besproken derby tussen Best Vooruit en Oirschot Vooruit zou dood bloeden in een teleurstellende doelpuntloze wedstrijd.  

Zoals zo vaak zat het venijn in de staart en zo zal Best Vooruit dit ook hebben ervaren.
Het duurde ruim twintig minuten in de eerste helft voordat er enigszins een gevaarlijk spelmoment in de wedstrijd optrad.
Dit ontstond doordat de spits van Best Vooruit een schot op goal afleverde waarbij de bal rakelings langs het doel ging en het publiek voor de 1e keer wakker werd geschud.
Tot bijna aan het rustsignaal duurde het voordat het publiek voor de 2e keer op het puntje van de stoel werd gemanoeuvreerd. Best Vooruit kwam met een hard schot op goal dichtbij een 1-0 voorsprong.
De teams konden echter ongeschonden de kleedkamer ingaan, want een vrije trap voor Best Vooruit ging hard tegen de lat en weer terug in het veld.

Na de rust kwam na ruim 10 minuten de eerste reële kans voor Oirschot Vooruit. Max van Kollenburg bracht vanaf links de bal voor het doel van Best Vooruit waarbij Fons Meeuwis een kans had om de bal binnen te koppen.
De keeper van Best Vooruit wist echter een doelpunt te voorkomen. Binnen 10 minuten hierna een identieke situatie maar dan voor het doel van Oirschot Vooruit.
Door het goede verdedigingswerk van Koos Gloudemans bleef het scorebord echter onveranderd.

In de 80e minuut een vrije trap genomen door Max van Kollenburg die Alex van Overdijk in de gelegenheid bracht de bal binnen te koppen. Ook dit keer werd het helaas geen doelpunt.
Kort hierna wordt Dorus van de Wal vervangen door Max Vervoort.
In de 85e minuut ontsnapt Oirschot Vooruit aan een achterstand omdat de bal na een mooie aanval van Best Vooruit rakelings langs het doel geschoten wordt.

Uiteindelijk kwam in de 90e minuut de bevrijding. Joris Swaanen bracht met een mooie trap de bal voor het doel van Best Vooruit waar Max van Kollenburg, de kleinste man van het veld, met een schitterende kopbal de stand op 0-1 bracht.
Met deze overwinning blijven de groen-witten ongeslagen en heeft het zich kunnen handhaven op de vierde plaats in de stand van deze competitie.

Chapeau.


 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit verliest vanmiddag van zichzelf. De lente had z'n intrede gedaan. Zou dat aan Oirschot Vooruit de nodige… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De nieuwe tussenstand van de obligatielening bedraagt 40.000 euro. De vorige tussenstand was 30.250 euro. Ruim 60 personen met een… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Inschrijven Jumbo Voetbaldagen: Klik rechts in het activiteitenblok op Jumbo Voetbaldagen 2019
 
www.oirschot-vooruit.nl
Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Degene die zou winnen kwam voorlopig even uit de gevarenzone. Uiteindelijk was Oirschot… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >

 
 
 
 
16-10-2018 Meer >
 
 
12-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven