Nieuws

 

gelijkspel tegen koploper Woezik

07 oktober 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Spektakel van de bovenste plank!
Deze wedstrijd is bijna niet te beschrijven. Daar moet je bij zijn geweest.

Woezik was vooraf een totaal onbekende tegenstander voor Oirschot Vooruit. Het had de eerste 2 wedstrijden met klinkende cijfers gewonnen.
Het zou ook een groot deel van de wedstrijd voetballend de betere zijn maar Oirschot Vooruit was onverzettelijk en had de absolute wil om deze wedstrijd niet te verliezen.
Daarin slaagde het uiteindelijk ook, maar vraag niet hoe.

De wedstrijd eindigde met 10 spelers van Woezik en 9 van Oirschot Vooruit. Daarnaast gaf de scheidsrechter ook nog de nodige gele kaarten.
De cornerverhouding was 2 voor Oirschot Vooruit en 13 voor Woezik. Na 5 minuten moest keeper Menno Kuulkers al met de voet redding brengen.
In grote problemen kwam Oirschot Vooruit verder in de eerste helft niet. De Oirschotse verdediging slaagde er goed in om de spelers van Woezik buiten de 16 meter te houden, en dat gaf alleen enkele schuivertjes op of naast het doel.

Woezik was de betere maar Oirschot Vooruit kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Zo ook in de 24e minuut. De groen-witten onderschepten een aanval van Woezik. Via Bram Meeuwis en Koen van Heerebeek kwam de bal vanaf rechts voor het doel van Woezik.
Daar stond Dorus van de Wal op de goede plek om beheerst binnen te tikken, 0-1. Een domper voor Woezik. Een opsteker voor Oirschot!
Meteen na de aftrap een kansje voor Woezik maar Menno Kuulkers redt. Uit de opgezette aanval van Oirschot Vooruit die daar op volgde kwam de bal via Joris Swaanen weer bij Dorus van de Wal.
Van 'n meter of 20 poeierde hij de bal naast.

Zo bleef het spel op en neer gaan. Woezik deed er nog 'n schepje bovenop, maar buiten wat kansjes over en weer kwam het voor de rust niet meer.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 8e minuut gaf Max van Kollenburg een mooie steekpass op Fons Meeuwis. Die passeerde op snelheid verdediger Joep van de Vondevoort van Woezik en kon recht op de keeper af. Van de Vondevoort schoffelde hem echter van achteren onderuit en kon met rood vertrekken. De toegekende vrije trap belandde in de handen van de keeper.
Fons Meeuwis schoot vervolgens nog 'n keer net naast op aangeven van Dorus van de Wal en daarna kwam hij net een teenlengte te kort om een voorzet van Alex van Overdijk binnen te tikken.
Met 'n man méér probeerde Oirschot Vooruit duidelijk vanuit de counter Woezik pijn te doen. Woezik op haar beurt bleef met 10 man de aanval zoeken. En zowaar, dat gaf resultaat!

Spits Dorus van de Wal werd gewisseld voor Max Vervoort. Niet snel daarna kreeg Woezik 2 penalty's binnen één minuut! Eerst kon Job van Gestel alleen met een overtreding binnen de eigen 16 een speler van Woezik afhouden van een scoringskans.
Hij kon met rood vertrekken! De ingeschoten penalty werd door keeper Menno Kuulkers tot corner getikt. Uit deze corner ging vevolgens Koos Gloudemans in de fout. Wederom een penalty voor Woezik was het gevolg.
Deze penalty werd door Patrick Heesakkers binnen geschoten, 1-1.

Kort hierna kreeg Alex van Overdijk zijn tweede gele kaart en kon ook hij dus al gaan douchen. De laatste 10 minuten waren bloedstollend. Beide teams kregen nog wel wat mogelijkheden.
Oirschot Vooruit wisselde nog twee keer, Daan Hagemeier kwam voor Fons Meeuwis in het veld en Harm Ketelaars werd gewisseld voor Sjoerd van Straten.
De spitsen van Woezik hadden het vizier niet scherp anders was het ze nog gelukt om de punten in eigen huis te houden.

Voor Oirschot Vooruit kwam het laatste fluitsignaal als een bevrijding en kon er weer een punt worden bijgeschreven aan het totaal, goed voor een gedeelde 4e plaats op de ranglijst.


 
www.oirschot-vooruit.nl
  Vandaag kregen wij het droevige bericht dat op 80 jarige leeftijd Willie van Tiel is overleden. Willie is 62 jaar lid van… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste leden, Zoals u weet is de bouw van de nieuwe kantine in volle gang. We begrijpen dat er nieuwsgierigheid is naar de… Meer >
 
De KNVB heeft de indeling bekend gemaakt van de standaard elftallen voor het seizoen 2019-2020. Oirschot Vooruit 1 is ingedeeld in de… Meer >
 
De complete jeugdindeling voor het nieuwe seizoen Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-04-2019 Meer >
 
29-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven