Nieuws

 

Oirschot Vooruit verliest derby tegen Best Vooruit

11 mei 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Oirschot Vooruit begon deze wedstrijd met één wijziging in het team in vergelijking met de vorige drie wedstrijden. Alex van Overdijk nam de plaats in van Dorus Kemps.

De groen-witten mochten aftrappen van de prima leidende scheidsrechter Michielsen. Vanaf deze aftrap gingen beide teams vol in de aanval. Daar er nauwelijks sprake is van enig krachtsverschil golfde het spel continu op en neer.
Het eerste gevaar kwam van Best Vooruit. Na 4 minuten strandde de doorgebroken speler op keeper Menno Kuulkers. Even later raakte de keeper van Best Vooruit geblesseerd na het onderscheppen van een terugspeelbal.
Het moet gezegd dat Best Vooruit in de eerste 20 minuten iets meer aan de bal was. Het kreeg of creeerde veel ruimte op het middenveld.
In de 16e minuut was er weer zo'n uitbraak door het midden. Weer moest Menno Kuulkers reddend optreden nadat er plots een vrije speler van Best Vooruit voor hem opdook.

Hierna werd Oirschot Vooruit sterker en kreeg het ook enkele kansen. In de 29e minuut voor Joris Swaanen. Hij werd keurig de diepte ingestuurd maar ook hij strandde op de keeper ten koste van een hoekschop.
Het laatste kwartier voor de thee was toch weer voor Best Vooruit. Ook in deze fase wisten zij enkele kansjes te creeren maar lieten deze onbenut. Ruststand 0-0 dus.

De tweede helft brak aan zonder wissels. In de 4e minuut kopte Joost Kemps de bal uit een vrije trap net naast het doel van Best Vooruit.
De eerste helft was erg sportief verlopen. In de tweede helft werd de sfeer in het veld wel iets grimmiger. De scheidsrechter trok enkele keren de gele kaart. Aan Oirschot zijde zagen Koos Gloudemans en keeper Menno Kuulkers deze kleur.

Zoals het er halverwege de tweede helft naar uitzag zou deze wedstrijd zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen. Mocht er een winnaar komen dan zou dat de meest gelukkige zijn. Dat werd dus Best Vooruit! In de 65e minuut probeerde Tim Fiolet het van een meter of 25. Op de een of andere manier kreeg de bal zo'n rare curve dat hij met een boog hoog boven keeper Menno Kuulkers in de rechter bovenhoek zeilde. Tim Fiolet zal zeggen dat het zo bedoeld was maar het gros van de aanwezige supporters zal daar twijfels over hebben. Soms zit het tegen, soms zit het mee.

Oirschot Vooruit gaf niet op en het kreeg nog kansen op de gelijkmaker. Beide teams wisselden waarbij aan Oirschot Vooruit zijde Dennie Banda in het veld kwam voor Max Vervoort en Sjoerd van de Wal voor Koos Gloudemans.
Dorus van de Wal kreeg nog een kopkans en even later een schietkans. Beiden leverde helaas niets op. Uiteindelijk was het aan Best Vooruit-invaller Tom Kastelijn om de 2-0 af te drukken. Dat was in de 88e minuut.
Een voorzet vanaf rechts over de grond werd door hem vanaf de 16 meter binnen geschoten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut van de blessuretijd strandde Sjoerd van de Wal nog op de keeper.

Ondanks deze nederlaag zullen alle supporters van Oirschot Vooruit trots zijn op de spelers vanwege het vertoonde spel en behaalde resultaten in deze competitie. Handhaving is namelijk bereikt op 2 speelrondes voor het einde.
En, met nog 2 wedstrijden te gaan, zijn er warempel nog 6 punten te behalen! Zou dat niet mooi zijn?


 
www.oirschot-vooruit.nl

opnieuw nederlaag voor OV1

20 januari 2019
Oirschot Vooruit heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet met succes kunnen afronden. Ofschoon het uitstekend weer was, was… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Jubilarissen

14 januari 2019
Oirschot Vooruit huldigt zijn jubilarissen op Nieuwjaarsreceptie       70 jaar: Tiny van de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit: Mijn naam is Martien van Beljouw, 58 jaar oud, en ik ben getrouwd met Petra Verhagen.… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste leden, ouders, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen,   Het kan niemand ontgaan zijn dat ons sportpark bezig… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
09-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >

 
 
 
 
 
16-10-2018 Meer >
 
 
12-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven