Nieuws

 

1-4 overwinning op HVCV

06 mei 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Onder zomerse omstandigheden en op een mooi en goed bespeelbaar veld heeft Oirschot Vooruit vanmiddag hele goede zaken gedaan door met 1-4 te winnen van HVCH uit Heesch.
De nummer 2 op de ranglijst is nog in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse C waarin het ongemeen spannend blijft, zowel bovenin als onderaan de ranglijst.

Oirschot Vooruit startte met dezelfde 11 spelers als de afgelopen 2 wedstrijden en ook vandaag pakte dit goed uit voor trainer Piet Drijvers en het elftal.
De eerste helft ging het gelijk op en speelde beide teams redelijk aanvallend en fanatiek. Al in de 6e minuut wisten de groen-witten te scoren via Fons Meeuwis, die op snelheid de verdediging van HVCH klopte inclusief de uitkomende keeper. Deze werd keurig omspeeld en dat zorgde voor de 0-1 stand op het scorebord. Vrijwel direct hierna was het HVCH dat ten aanval trok. Over de rechterflank werd een voorzet op maat afgeleverd.
De lange spits Lars van Lee kreeg veel vrijheid en kon de bal binnen koppen en de stand op 1-1 brengen.

HVCH kreeg nog enkele kansen in het verloop van de 1e helft en was vooral gevaarlijk via de linkerkant maar ook Oirschot Vooruit was dicht bij een tweede doelpunt.
Een schot van Max Vervoort werd echter gepakt door de doelman van HVCH maar de grootste kans was net na de ingelaste drinkpauze voor Bram Meeuwis. Zijn kopbal uit een corner belandde echter op de onderkant van de lat.
Ook Joris Swaanen en Max van Kollenburg waren allebei nog dicht bij een doelpunt maar de stand bleef tot de rust 1-1 in een vermakelijke wedstrijd.

Na de rust brak er een sterke periode aan van de groen-witten en creëerde Oirschot Vooruit een duidelijk overwicht. Max Vervoort probeerde het nog maar eens met een schot vanaf de 16 meter maar de keeper van HVCH hield op dat moment nog stand. Niet veel later moest hij toch buigen bij een prima aanval. De voorzet van Fons Meeuwis werd in eerste instantie nog op de paal gewerkt maar in de rebound was het Max Vervoort die alsnog voor de 1-2 zorgde.
HVCH kwam wel steeds meer aan de bal omdat Oirschot Vooruit zich wat liet inzakken. Vervolgens is het elftal dan levensgevaarlijk in de omschakeling met veel snelheid en dreiging.
Eerst was het Joris Swaanen die ook de paal raakte, daarna was het weer vanuit de omschakeling dat Oirschot Vooruit er vandoor ging via Fons Meeuwis. Zijn voorzet was op maat voor Dorus van de Wal die beheerst voor de 1-3 zorgde.

HVCH bleef het wel proberen maar was toch een beetje machteloos vanmiddag in deze 2e helft. Alleen invaller Stijn v.d. Hurk was nog dicht bij een doelpunt maar zijn schot eindigde op de paal. De aansluitingstreffer bleef daardoor uit en Oirschot Vooruit begon steeds makkelijker te voetballen.
Trainer Piet Drijvers wisselde Max Vervoort voor Alex van Overdijk en Dorus van de Wal voor Dennie Banda.
Het slotakkoord was nog voor Max van Kollenburg die na een vloeiende aanval over links bediend werd door Dennie Banda en zo voor 1-4 kon zorgen in de 83e minuut.
Sjoerd van de Wal kwam nog in het veld voor Max van Kollenburg en hij wist nog bijna voor 1-5 te zorgen maar het schot werd gekeerd door de keeper van HVCH.

Een hele mooie en verdiende overwinning voor Oirschot Vooruit dat langzaamaan omhoog kruipt op de ranglijst naar een veilige middenmoot plaats. Compliment aan alle spelers en stafleden voor het getoonde spel van vandaag!
Komende week op donderdag (Hemelvaartsdag) de inhaal kraker tegen buurman Best Vooruit in Best. Hopelijk kunnen we ook dan de 3 punten meenemen naar Oirschot!

Opstelling OV:
Menno Kuulkers, Koen van Heerebeek, Koos Gloudemans, Joost Kemps, Dorus Kemps, Bram Meeuwis, Joris Swaanen, Max van Kollenburg (84. Sjoerd vd Wal), Fons Meeuwis, Dorus vd Wal (71. Dennie Banda), Max Vervoort (71. Alex van Overdijk)
 


 
www.oirschot-vooruit.nl

opnieuw nederlaag voor OV1

20 januari 2019
Oirschot Vooruit heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet met succes kunnen afronden. Ofschoon het uitstekend weer was, was… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Jubilarissen

14 januari 2019
Oirschot Vooruit huldigt zijn jubilarissen op Nieuwjaarsreceptie       70 jaar: Tiny van de… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit: Mijn naam is Martien van Beljouw, 58 jaar oud, en ik ben getrouwd met Petra Verhagen.… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Beste leden, ouders, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen,   Het kan niemand ontgaan zijn dat ons sportpark bezig… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
09-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >

 
 
 
 
 
16-10-2018 Meer >
 
 
12-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven