Nieuws

 

Hoe gaat het met.....Pierre van den Eeden

01 maart 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:

Ik ben Pierre van den Eeden, 59 jaar inmiddels en woon samen met Ingrid Loots, zelf ben ik kinderloos, echter mijn vriendin heeft 3 kinderen en inmiddels ben ik ook Bonus Opa.

Ben al bijna 40 jaar woonachtig in Nuenen en ben tussentijds nog even geïmmigreerd naar Portugal, maar dat had ik na een jaar alweer bekeken.

 

Wat doe je in het dagelijks leven:
Op dit moment werk ik bij het Summa-College in Eindhoven en ben daar senior medewerker op een plannings/roosterbureau.

Hoe lang is het geleden dat je bij Oirschot-Vooruit speler/trainer was, en hoe is het allemaal begonnen:

In 1990 was ik trainer bij LEW, maar vond mezelf nog te jong om te stoppen met voetballen, dus na 1 jaar trainen wilde ik weer gaan voetballen, Henk Nihot is mijn trainer geweest en zat toen bij Oirschot Vooruit, aangezien we nog veel contact hadden, vroeg hij mij om naar Oirschot te komen.

Was nog een heel proces, want ik had me al ingeschreven naar Nuenen, en kon na de overschrijvingsdatum alleen maar terug naar LEW, dat wilde ik niet, dus heb ik me laten in schrijven onder mijn broer ( is 1 jaar jonger) zijn naam en heb het 1e seizoen dus onder zijn naam bij Oirschot gespeeld, zal nooit vergeten toen ik een jaar later bij de Heer Schreurs aan de deur stond met mijn eigen overschrijvingsformulier van Nuenen naar Oirschot, hij begreep er helemaal niks van.

In het begin noemde ze mij bij Oirschot ook gewoon Cor, heb het vervolgens tegen dun Bakker en de Blauwe even uitgelegd en verteld dat ze maar gewoon Pierre moesten roepen.

 

 

Welke elftallen heb je allemaal getraind en gespeeld bij O.V.:

In mijn 1e jaar heb ik niets erbij gedaan, in mijn 2e jaar deed ik voor de trainingen van de selectie, extra trainingen voor de D1 en in het 3e jaar trainde ik ook A1 erbij met oa Toontje de Koning, Antoon Louwers, Rob van der Sande, Bakkertje uit Best, Ton Gerritsen en Brunschotje, was een mooi en gezellig team waarmee we vaak heel laat uit de kantine kwamen.

 

Wanneer ben je bij Oirschot Vooruit vertrokken en wat voor verenigingen heb je ondertussen allemaal getraind:

Ik heb 3 jaar bij Oirschot gespeeld en een hele leuke periode gehad daar, we hadden echt een heel leuk team met dun Blauwe, Hanske Berben, de Jap, Jeroen Broeders, Keesje de Kort, Willie v Wittenboer, Adje van Straten en lopertje Hans van Straten en Henk Nihot was natuurlijk een trainer die perfect bij deze club paste. Iedere donderdag en zondag was het bal, echter ik moest steeds met de wagen terug naar Nuenen en toen ik op een late donderdagavond naar huis ging met een paar Jagermeistertjes op en ik zag het bordje Moergestel staan, dacht ik toch echt dit gaat niet lang meer goed ha ha.

Daarna ben ik naar Nuenen gegaan, heb er nog 2 jaar in het 2e gespeeld en vervolgens 20 jaar als trainer gebleven, in die jaren verschillende malen A1 en het 2e getraind en 3 maal als hoofdtrainer.

Nooit gedacht dat ik bij Nuenen nog weg zo gaan, maar uiteindelijk toch nog een keer verkast naar mijn allereerste club RPC, na 2 jaar met veel succes weer vertrokken naar Geldrop en daar ga ik het komende seizoen mijn 4e jaar alweer in.
 


Je bent nu trainer van Geldrop, hoe bevalt het en hoe zie je de toekomst hier:

Ik ben nu voor het 3e seizoen bij Geldrop en dat bevalt op zich goed, het is lekker dichtbij en kan gewoon op de fiets en het is leuke club met ambitie, je merkt in alles dat ze jaren in de top van het amateurvoetbal hebben mee gedaan. Het zou ook mooi zijn als we dit seizoen zouden kunnen promoveren naar de hoofdklasse, in mijn optiek hoort deze club daar ook thuis.

We doen goed mee met de bovenste plaatsen, dus het zou zomaar kunnen.

Er zit ook een hele mooie lichting achter deze selectie en dat heeft me ook bewogen om voor 2 jaar bij te tekenen.Hoe kunnen we je omschrijven als trainer:

Moet ik dat zelf zeggen ha ha, vraag maar aan die jongens van het toenmalige A1.

Ik ben niet veel veranderd, ik wil mijn teams graag aanvallend laten voetballen met veel initiatief.

Verder hou ik van duidelijkheid en veel plezier, uiteindelijk is het amateurvoetbal en moeten we op maandag gewoon weer gaan werken of naar school, dus moeten we het ook niet groter maken dan het is en gewoon iedere zondag lekker voetballen, alles geven en daarna gezellig nog wat samen zijn, en uurke of…………???
 

Leuke en mindere momenten bij Oirschot Vooruit:

Ik heb 3 jaar bij Oirschot gespeeld en getraind en heb er echt geen enkel minder moment mee gemaakt.

Het is een aaneenschakeling geweest van fijn trainen, lekker voetballen en vele plezierige momenten, en dan noem ik vooral de donderdagavonden na het trainen met Jap, dn Blauwe en Hanske Berben en zijn vader Johan Berben, waar we deden kaarten, flauwe kullen en zingen tot we eruit moesten.

 

 

Leuke en mindere momenten in het voetbal:

Ik mag als voetballer niet klagen, heb tot mijn 37e ergens in de selectie gespeeld en zelden tot nooit geblesseerd geweest, de mindere momenten zijn dan vooral als je tegen degradatie speelt en het seizoen moeizamer verloopt.

Als trainer heb ik vele leuke momenten gehad met de kampioenschappen natuurlijk maar meer nog in het algeheel als we een leuk team hadden en we goed met elkaar optrokken zoals bij Oirschot, daar heb je dan een heel seizoen plezier van.

Minder is natuurlijk wel dat je in al die jaren voetbalvrienden moet afgeven door een vreselijke ziekte of ongeval, daar blijf ik altijd moeite mee houden.

 

 

Hoe ziet je week eruit als trainer:

Op maandag maak ik de trainingen voor dinsdag en donderdag, dinsdag en donderdag is het trainen en daar ben ik altijd al ruim een uur van te voren aanwezig.

Donderdagavond is clubavond dus daar ben ik bij.

Zaterdags ga ik naar de thuiswedstrijden van A1 kijken en zondag is wedstrijd dag, als we thuis spelen ben ik er vroeg om ook het 2e te zien. De zondagmiddag/avond is het nog wat blijven hangen in de kantine of uit eten.

 

Wat zijn je goede en je mindere eigenschappen:

Mindere eigenschap als trainer is dat ik vrij ongeduldig kan zijn, ben langs de kant wel heel rustig, maar of dat een mindere eigenschap is weet ik eigenlijk niet.

Goede eigenschap is dat ik vrij voorspelbaar ben en zeer sociaal.

 

Kunstgras:

Prima in de wintermaanden omdat je bijna altijd vooruit kan, maar een ras voetballer wel gras ruiken en voelen

 

Grote ergernis in het voetbal:

Oneerlijke clubgrensrechters en het Limburgs countervoetbal.Wat zijn in jouw ogen de belangrijkste taken van een trainer:

Dat hij er een team van maakt, de neuzen de zelfde kant op staan en goed aanvoelt wat er leeft en nodig is in een groep.
 

Je volgt Oirschot Vooruit nog, hoe vind je het gaan met Oirschot Vooruit 1 en Oirschot Vooruit in het algemeen:

Ik ben Oirschot altijd blijven volgen, heb de ontwikkeling gezien van een paar jaar terug, toen ze met die jonge gasten begonnen. Dat heeft behoorlijk zijn vruchten afgeworpen, wie kon 5 jaar geleden voorspellen dat Oirschot in de 1e klassen zou spelen. Jullie hebben dat met goede hardwerkende mensen en veel inzet toch maar mooi bereikt, echt een compliment.

Oirschot Vooruit is in het algemeen een hele mooi en gezellige club, een club waar je graag komt.

Bijna iedereen komt uit het dorp dus de onderlinge band is groot, mooi is natuurlijk ook dat alle grote spelers van weleer nog rondlopen of een functie hebben.

 

Wat is verder nog je doelstelling:

Als trainer denk ik nog een jaar of 2/3 te trainen en daarna ga ik terug naar Nuenen, niet meer als trainer, maar in een of andere functie.

 

Wat zijn je hobby’s buiten het voetbal:

Reizen, en aangezien ik een vriendin heb die daar wel raad mee weet, komen we op mooie plekken.

Verder loop en fiets ik nog steeds en blijft muziek belangrijk in mijn leven.

 

Bewondering voor :

Mijn tweelingzus, en voor alle mensen die iets voor de gemeenschap betekenen, ik sta er ooit versteld van wat vrijwilligers in de maatschappij en in de sport doen voor de medemens, daar heb ik echt respect voor.

 

Leuke anekdote in de tijd bij Oirschot Vooruit:

Op de kermis in Oirschot kwamen we ooit het team van Spoordonk tegen, en dn Bakker had een paar Spoordonkshirts op de kop getikt die sommige van ons dus aan hadden gedaan, daar waren zij niet blij mee, het liep nog net niet uit de hand gelukkig, de zondag erna moesten we uit tegen hun en na een ontbijt bij dn Bakker speelde we ze helemaal naar de kloten, ik weet nog dat ze constant tegen mij en Hans Berben ( de 2 enige die technisch volmaakt waren) aan het schelden waren, Hans maakte de gelijkmaker en ik maakte zelf de 1-4, en aangezien ik niet bang was, liep ik naar de kant van de Spoordonksupporters en sprong over de draad om mij doelpunt met hun te vieren, ik had er toen niet veel last meer van.

 

En toen ik trainer van A1 was blijven we altijd lang in de kantine zitten, de ouders van Rob vd Sande hadden hierover geklaagd want hun zoon was op zaterdag niet op tijd in de kerk. Moest ik op donderdag bij het jeugdbestuur komen die mij vertelde dat ik alle jongens om 6 uur naar huis moest sturen, ik vond het niet echt mijn taak, en tegen mijn zin in zei ik oke, Zal ik zeggen zaterdag.

Zaterdags in de bespreking al met de jongens afgesproken hoe we dat aan zouden pakken, want die wilde dat natuurlijk ook niet.

Na de wedstrijd aan de grote tafel met z’n allen en muziek van Rowen Heze erbij, heel het jeugdbestuur zat natuurlijk te kijken of ik me aan de afspraak hield en tegen 6 uur stond ik op. Ik riep goed verstaanbaar tegen de spelers dat het mooi was geweest en ze naar huis moesten gaan, ze knikte allemaal ja en bleven tot 9 uur zitten (hadden we zo afgesproken), je had de gezichten van het jeugdbestuur eens moeten zien. Donderdags moest ik weer komen natuurlijk, echter konden ze me toen niets maken, want ik had het toch gezegd tegen die spelers ha ha.
 

 

Zien we je nog ooit terugkeren bij Oirschot Vooruit:

Als toeschouwer zeker wel een keer, als trainer echter niet meer, denk dat ik na dit contract er toch mee ga stoppen, ben dan ruim 30 jaar trainer geweest met veel succes en plezier.
 Wat wil je verder nog kwijt:


Ik vond het een eer dat ik nog eens mee mocht werken aan een interview voor jullie site, zegt ook iets over Oirschot Vooruit als club, die weten altijd nog waar oud spelers en trainers uithangen.

Verder wil ik nog benadrukken dat mijn tijd bij Oirschot de mooiste 3 jaren zijn geweest in mijn voetbalperiode, ik ging er altijd met veel plezier naar toe en heb er alleen maar mooie momenten mee gemaakt. Ik wens iedereen bij Oirschot veel gezondheid en voetbalplezier toe en zorg met z’n alle dat jullie in die 1e klasse blijven, want daar hoort zo een mooie club thuis.

p.s. de Jap = Johan van de Looij     ---D`n Blauwe= John van Kollenburg    --D`n Bakker = Henk Jan Liebrand.

 

Pierre, bedankt voor dit leuke interview, veel succes met Geldrop.
Hopelijk zien we je weer een keer bij Oirschot Vooruit. 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit verliest vanmiddag van zichzelf. De lente had z'n intrede gedaan. Zou dat aan Oirschot Vooruit de nodige… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De nieuwe tussenstand van de obligatielening bedraagt 40.000 euro. De vorige tussenstand was 30.250 euro. Ruim 60 personen met een… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Inschrijven Jumbo Voetbaldagen: Klik rechts in het activiteitenblok op Jumbo Voetbaldagen 2019
 
www.oirschot-vooruit.nl
Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Degene die zou winnen kwam voorlopig even uit de gevarenzone. Uiteindelijk was Oirschot… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >

 
 
 
 
 
16-10-2018 Meer >
 
 
12-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven