Nieuws

 

Interview jubilarissen

20 februari 2018
www.oirschot-vooruit.nl
Hierbij een interview met Piet Kemps en Wick Driessen, afgelopen januari gehuldigd als 50 jaar lid van Oirschot-Vooruit!!
 

Stel je even privé voor aan Oirschot-Vooruit:

Ik ben Piet Kemps, 57 jaar, geboren en getogen in Oirschot, komend uit ’n gezin van 9 kinderen, 2 zussen en 6 broers. Ik heb 2 kinderen; Jorrit (23) en Jonne-Marie (bijna 22), en ’n lieve vriendin, Tineke, waarmee ik ’n latrelatie heb.

Na jarenlang te hebben gewerkt in de meubel en keuken branche werk ik nu alweer ruim 8 jaar als congiërge op het Kempenhorst College.

Ik ben Wick Driessen 58 jaar, sinds 1985 getrouwd met Rianne en we hebben samen een dochter “Quinn” en een zoon “Youri” . Ik ben geboren en getogen in Oirschot

 

Hoe is het allemaal begonnen bij Oirschot-Vooruit, en waarom ben je later vrijwilliger geworden:

Het is allemaal begonnen in de F-jeugd, Henk Berben was daar onze trainer en leider.

Later werd de “Voetbalschool” opgericht en daar werd ik, samen m’n broers Wim en Henk, ook op toegelaten. Vanaf de C-jeugd tot aan de A-jeugd heb ik daarvan deel uit mogen maken en ik kijk daar nog steeds met veel plezier op terug. Niet alleen het voetbal was belangrijk maar ook het sociale aspect, de normen en waarden, stonden daar toen al hoog in het vaandel!

Na 3 jaar A-jeugd, waar Cees Roozen onze aanjager was, 8 jaar onder diverse trainers in de selectie gespeeld.

 

Als je zoontje wil gaan voetballen is het vanzelfsprekend dat je als ouder vrijwilliger wordt.

 

Met mijn 8 jaar lid geworden van Oirschot-vooruit en begonnen bij wat toen nog de aspiranten heette onder leiding van Henk Berben. Daarna ook de voetbalschool doorlopen onder leiding van Riny Kusters.

Verder nog enkele jeudselektie elftallen gehad.

Na 1 jaar met dispensatie in het 4e gespeeld te hebben, werd ik gescout door Jack van den Hamsvoort en ben in de A-selektie terecht gekomen. Hier heb ik gedurende 13 jaar voornamelijk in het 2e elftal gespeeld.

Toen nog enkele jaren in een lager team gespeeld tot ik door diverse blessure’s uiteindelijk noodgedwongen moest stoppen.

 

Al 50 jaar lid van Oirschot-Vooruit en wat zijn je functies geweest:

Begin jaren ’80 ’n aantal jaren grensrechter bij de A1, ’n aantal jaren lid van het papieren clubblad “de Treffer”, 7 jaar leider/grensrechter van jeugdteams, nu 9de seizoen assistent-scheidsrechter bij het 1e, tussendoor 40 jaar actief gevoetbald.


Gedurende mijn periode dat ik in de A-selektie speelde ben ik 5 jaar jeugdleider geweest waarvan 1 jaar puppie’s met Henk Smetsers, 1 Jaar puppie’s met Kees van Tiel, 1 jaar C4 met John van Grinsven, 1 jaar A2 met Kees Versteden en 1 jaar A2 met Piet Versteden. Na mijn actieve voetbal carrière ben ik nog enkele jaren leider geweest van O.V. 4 samen met Hans Raaymakers . Daarna ben ik nog een aantal jaren leider van O.V. 3 ( B-selektie ) geweest.

Hier ben ik sinds dit seizoen mee gestopt

 

Hoe kunnen we je omschrijven als vrijwilliger bij O.V. en wat zijn je goede en mindere eigenschappen:

Net als zoveel anderen, je steentje bijdragen om deze mooie club draaiende te houden en vooral naar buiten toe uitdragen dat we ook echt een mooie club zijn.

De goede en mindere eigenschappen….. die hoor ik graag van andere!

 

Als een betrouwbaar persoon die altijd zijn afspraken na komt, mijn minder goede eigenschap is misschien wel dat ik af en toe iets te fanatiek ben of reageer

 

Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en wat kan er verbeterend worden en wat zeker niet:

 

Mooi is natuurlijk om te zien dat het de laatste jaren sportief gezien stukken beter gaat met de club, zowel met de jeugd als met het (selectie) vaandelteam. Dit is vooral een groot compliment voor onze jeugdafdeling die jaren geleden steeds meer gediplomeerde trainers op de hoogste jeugdteams heeft ingezet. Dit heeft ervoor gezorgd dat er al veel talenten zijn doorgestroomd naar de senioren-selectie, en de jeugdteams die op hoofdklasse en zelfs 3e-divisie niveau spelen!

De accommodatie, dat moge duidelijk zijn!!! Hopelijk krijgen we hier snel ‘n positief bericht over van de gemeente!

 

De bereidwilligheid van de vele vrijwilligers, de clubgeest, en de hele fijne sfeer binnen de club.

Wat er in mijn ogen verbeterd zou kunnen worden is de communicatie tussen juniorenbestuur en seniorenbestuur met betrekking tot de overgang van spelers die van de jeugd overgaan naar de senioren.

Er gaan tijdens deze overgang naar mijn mening te veel spelers verloren die stoppen of elders gaan spelen.

 

Benoem eens wat hoogtepunten en mindere punten:

Het winnen van de district beker en 1of 2 keer de zilverenstoel met in de A1. 2x kampioen met OV 7 zit nog wel in m’n geheugen maar de 2 recente kampioenschappen met OV 1 waren voor mij de absolute hoogtepunten. niet normaal hoe er binnen de club, maar ook binnen het dorp, meegeleefd werd om dit te bereiken. En ook om het te vieren…… hulde aan iedereen die er bij was!!

 

Minder: dat ik eigenlijk veel te vroeg (28) gestopt ben met de selectie, na ’n meningsverschil met de toenmalige trainer!

 

Mijn hoogtepunten zijn toch wel de periode dat ik in de voetbalschool speelde. Dat ik met het 2e elftal voor een officiële bekerwedstrijd van Spoordonkse Boys 1 won, en dat wij met het 2e elftal in een periode van 3 jaar 2 keer kampioen werden.

De mindere punten zijn wat mij betreft de mensen die ons in deze lange periode zijn ontvallen.

Speciaal hierbij denk ik, zonder iemand te vergeten, aan “onze vlagger” Harrie van de Sande ook wel genoemd “Harrieke Toto “of “Harrieke Hoekvlag” waarmee ik heel veel jaren en wedstrijden in het 2e wedstrijden heb gedeeld.

 

Verdere hobby`s:

Toneel spelen bij Thenckater (6&7 april de Enck), vakantie, fietsen in de natuur, terrasje, genieten van de kleine dingen.

Passief sport beoefenen, dus veel sport kijken op TV.

 

Vakantie:

Zon, zee, strand.

Heerlijk uitrusten en weer opladen voor een nieuw energiek jaar

 

Eten/drinken:

Ik lust eigenlijk alles wel, hou alleen van kaas als die gesmolten is.

Doe maar ’n biertje, speciale bieren proef ik ook graag.

Ik eet graag pasta’s en wat drinken betreft gaat er niets boven een lekker koud pilsje

 

Trots op:

Al mijn dierbare.

Mijn vrouw en mijn twee kinderen die ik door mijn vele afwezigheid misschien wel iets te kort heb gedaan en wat ze altijd hebben geaccepteerd.

 

Lijfspreuk:

Pluk de dag!

Volgens de jongens van m’n oude team “da issie”

Volgens thuis en mijzelf “bloemen aan de finish”

 

 

Ik maak me wel eens kwaad om:

Ik maak me niet zo snel kwaad hoor!

Mensen die hun afspraak niet nakomen, daar kan ik niet zo goed tegen.

Oneerlijke scheidsrechters

 

De grote ergernissen in het amateurvoetbal:

Dat zijn toch wel de vreselijke incidenten die zich helaas nog steeds veel te vaak voordoen op ’n voetbalveld! Ik hoop dat het ooit stopt maar ben er bang voor!

Betalen in amateurvoetbal en het wegkopen van spelers

 

 

Wat is verder nog je doelstelling met je vrijwilligerswerk bij O.V.:

Ik heb aangegeven om ook volgend seizoen nog te vlaggen bij OV1, hoe lang ik dat nog blijf doen weet ik niet, als ik daar mee stop wil ik zeker eens kijken welke vrijwilligerstaak binnen OV bij mij past!
 

Op dit moment doe ik even niets, ik heb geen doelstellingen op dit moment.

 

Hoe zie je de toekomst bij Oirschot-Vooruit:

Met het talent wat er nu is, en wat zich aandient, moet het voor OV1 mogelijk zijn om de komende jaren in de 1e klasse te blijven spelen. Als daarnaast de plannen van het nieuwe sportpark gerealiseerd kunnen worden, en we er met z’n alle de schouders onder blijven zetten, denk ik dat de toekomst er voor OV er goed uitziet!


Dat ze als gezonde club met veel vrijwilligers en een nieuwe accommodatie nog jaren vooruit kunnen met heel veel teams en het eerste elftal in de 1e klasse of misschien nog wel hoger.

Ook voor het damesvoetbal wat nu sterk komt opzetten zie ik een leuke toekomst


Wat wil je verder nog kwijt:

Ik hoop nog vele jaren lid te mogen zijn van deze mooie club!


Dat ik nog lang van deze club mag blijven genieten en Ik wil alle leden van O.V. een gezonde en sportieve toekomst wensen en de club een heel lang voortbestaan.

 

Heren, bedankt voor dit interview en jullie bijdrage bij Oirschot-Vooruit. 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit verliest vanmiddag van zichzelf. De lente had z'n intrede gedaan. Zou dat aan Oirschot Vooruit de nodige… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De nieuwe tussenstand van de obligatielening bedraagt 40.000 euro. De vorige tussenstand was 30.250 euro. Ruim 60 personen met een… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Inschrijven Jumbo Voetbaldagen: Klik rechts in het activiteitenblok op Jumbo Voetbaldagen 2019
 
www.oirschot-vooruit.nl
Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Degene die zou winnen kwam voorlopig even uit de gevarenzone. Uiteindelijk was Oirschot… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >

 
 
 
 
 
16-10-2018 Meer >
 
 
12-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven