Nieuws

 

Rood Wit W. -- Oirschot Vooruit 1-1

28 januari 2018
www.oirschot-vooruit.nl

Vandaag een nog onbekende tegenstander voor de groen-witten, te weten Rood Wit uit St. Willebrord, de nummer 5 van de ranglijst. Oirschot Vooruit was voorafgaand aan deze wedstrijd de nummer 11 dus dat lijkt een groot verschil te zijn.
In werkelijkheid was dit slechts 2 punten in de 1e klasse C. Bij winst zouden dus goede zaken gedaan kunnen worden voor de stand op de ranglijst. De wedstrijd werd gespeeld op een zwaar hoofdveld onder herfstachtige omstandigheden.

Na 5 minuten was het al raak voor Rood Wit. De eerste de beste aanval werd meteen afgemaakt na wat slap verdedigen van Oirschot Vooruit, 1-0. Het was wat tam en slordig in de beginfase en er moest even gezocht worden naar de juiste posities.
Vandaag stonden er 3 nieuwe namen op het wedstrijdformulier. Koen van Heerebeek, Max Vervoort en Gijs Sebregts begonnen in de basis door diverse schorsingen en afwezigheid van enkele vaste basisspelers.
Rood Wit speelde behoorlijk fysiek maar had meer moeite met het incasseren, resultaat was dat de scheidsrechter maar liefst 4x geel trok voor een groen-witter en slechts 1x voor de tegenstanders.

De eerste kans voor Oirschot Vooruit was voor Joris Swaanen die in de 23e minuut een voorzet van rechts in een keer nam maar de bal ging langs het doel. De 36e minuut was het Joris Swaanen die een bal de diepte in stuurde richting Max Vervoort.
Hij kwam alleen voor de keeper die in eerste instantie nog redde, echter in de herkansing was het wel raak, 1-1. Op dat moment een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na rust begon Rood Wit wat feller aan de 2e heft en kreeg het in de 52e minuut een kans. Het schot belandde echter in het zijnet van het doel van keeper Menno Kuulkers.
Langzaam werd Oirschot Vooruit wat sterker en werden er op het middenveld meer duels gewonnen. In de 65e minuut kwam Dennie Banda in de spits voor Gijs Sebregts.
Er ontstonden nog diverse kansen, o.a. voor Joris Swaanen, Fons Meeuwis en Max Vervoort maar alle inzetten werden gekeerd door de keeper van Rood Wit.

De tweede wissel was Stijn Koolen die op het middenveld Bram Meeuwis af kwam lossen in de 83e minuut.
De allergrootste kans was er in de 88e minuut voor Max Vervoort die vanaf rechts alleen op het doel afging. Iedereen verwachtte een schot maar hij gaf de bal breed op Dennie Banda die helaas een teenlengte tekort kwam om te scoren.
Tot slot nog een gevaarlijke situatie voor het doel van Menno Kuulkers in de 90e minuut maar uitblinker Alex van Overdijk bracht gelukkig redding.

Een verdiend punt, misschien op basis van de 2e helft zelfs iets te weinig voor de groen-witten.
Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen FC Tilburg.


 
www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit verliest vanmiddag van zichzelf. De lente had z'n intrede gedaan. Zou dat aan Oirschot Vooruit de nodige… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De nieuwe tussenstand van de obligatielening bedraagt 40.000 euro. De vorige tussenstand was 30.250 euro. Ruim 60 personen met een… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
Inschrijven Jumbo Voetbaldagen: Klik rechts in het activiteitenblok op Jumbo Voetbaldagen 2019
 
www.oirschot-vooruit.nl
Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Degene die zou winnen kwam voorlopig even uit de gevarenzone. Uiteindelijk was Oirschot… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-12-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2018 Meer >

 
 
 
 
 
16-10-2018 Meer >
 
 
12-10-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven