Nieuws

 

Terug in de tijd!!

10 november 2017
www.oirschot-vooruit.nl

Oirschot-Vooruit 4 1985 in Volendam


Foto vanaf links bovenste rij: Cees Raaijmakers,Hank van Nunen,Els van Nunen,Kees Bosmans,Jeannette van Haren,Ronny Brands,Ine van der Sommen,Toine de Leest,Lotje van Gerwen,Ad van Gerven. Middelste rij:Jos van Haren,Jan Brands,Mien Brands,Bertus van de Schoot,Sjan Raaijmakers,Kees van Tiel,Martien van Beljouw,Gerrit Smetsers.Onderste rij: Petra van Beljouw,Peter van de Wal,Jet van Tiel,Kees van der Sommen,Martien van Gerwen,Judith de Leest.

 


Ov 4 was een gezelligheids elftal waar de 3e helft zeker zo voornaam was als de 1e en 2e!. Elke zondag maakte ze er een plezierige zondag van ondanks het resultaat. Bij uitwedstrijden werden er in de buurt altijd enkele cafés aangedaan om net voor 19.00 uur Studio Sport te kunnen halen( soms haalde we het niet). Ad van Gerven was de grote animator van dit elftal , er was altijd lol en plezier. We hadden in die tijd de leeftijd van 20 tot 28 jaar, en deze groep heeft grotendeels zo`n 4 jaar bij elkaar gespeeld.

Enkele anekdotes:

  • Mien Brands was elke wedstrijd erbij als vaste supporter.(ook veel dames waren aanwezig)
  • Bij een weekend weg in Antwerpen, moesten we het hotel eerder verlaten in de morgen, omdat er `s nacht enkele spelers de kamers niet gevonden kregen !!
  • Het weekend in Volendam was perfect verlopen,(foto) uiteraard werden er verschillende cafés aan de Dijk bezocht, ook speelde we een wedstrijd tegen Kwadijk op zaterdagmiddag, er werd met 61 gewonnen.
  • Ad van Gerven was altijd als eerste onder de douche uit, bestelde dan meteen in de kantine na de wedstrijd 40 glazen bier en het nodige fris ook voor de supporters ( vrouwen/vriendinnen) hoefde wij dit niet meer te doen!!, er was een jonge vrouwelijke kantinehulp bij WSC die zei, u bedoeld zeker 4 bier meneer , neeeeeeeeee 40 ik spreek toch geen Engels!! .Geweldig waren zijn optredens in de kroeg of in de kantine met een kammetje en vloeitje, o.a.de TT Assen werd opgevoerd.
  • We eindigde elk seizoen wel bij de beste 5 in de eindstand, we speelden o.a. tegen Viola 2, Desk 4,WSC 4,WSJ 2, Nevelo 2 en Gloria UC 2.
  • Uit naar Gloria UC hadden we Jan Verhoeven uit Diessen als scheidsrechter, in de laatste minuut was onze keeper Ronnie veel te laat met uitkomen en vloerde de spits, Jan wuifde het weg!!!, en zo wonnen we met 12, we hebben Jan na afloop maar een paar glazen bier gegeven ( waren ze in Baarle Nassau niet blij mee)

 

Cees R.: was een technische speler, heeft maar enkele seizoenen gespeeld en is voor Spoordonkse Boys gaan spelen, werkzaam als manager zorg en wonen.

  1. rechtsback, kwam geregeld gevaarlijk mee op als het mogelijk was, is nog steeds actief bijOV 13, vele jaren vrijwilliger bij O.V is div. functies, werkzaam bij De Meeuw.

Kees B.: Voorstopper die de duels niet schuwde, pakte wel eens een kaartje!!,later gaan spelen bij een ander elftal binnen O.V., werkt als zelfstandige.

Ronny : Keeper met talent, had er wedstrijden bij dat hij niet te verslaan was, is daarna naar Best verhuisd waar hij bij Best-Vooruit gekeept heeft, werkzaam bij de Meeuw als medewerker buitendienst.

Toine: rechts/linksback was een van de jongste van het stel, vaste vraag zondagmorgen van Toine aan de aanvoerder, hedde er genoeg ,doe men maar de 1e helft wissel, kan ik nog wat bijkomen, heeft en eigen autobedrijf.

Ad: laatste man met een zeer goed inzicht en pass, de gangmaker van het team, op het veld serieus en daarna mocht het los, nog enkele jaren gevoetbald bij OV, maar toen voor de veteranen van de Bocht gaan spelen, heeft een eigen rijschool.

Jos: Middenvelder, goed inzicht en trap, was leider/aanvoerder toen, door blessure met 33 jaar moeten stoppen, vele jaren actief als vrijwilliger binnen O.V., werkzaam op de administratie bij het Kempenhorst College Oirschot

Jan: was toen vaste grensrechter en is later ook leider geworden, ook van een ander elftal binnen O.V., eerlijke/spontane man die gezellig mee aan deed samen met zijn vrouw Mien. Zijn mooie verhalen over vroeger waren leuk, Jan kwam uit Zeeland. Hield zeker van een geintje maar je moest geen gekke streken uit halen , dan had je een probleem en werd er zeker iets van gezegd ( meestal maar even , de week erop was het weer goed)

Bertus: Middenvelder, technische speler met goed overzicht, heeft later nog lang in het elftal van ``Verspaandonk `` gevoetbald, door knieblessure moeten stoppen, zijn dochters spelen bij OV en is supporter van OV 1., werkzaam bij Canon.

Kees v. T.: had jaren in het 1e elftal gespeeld als ``ouderwetse`` linksbuiten, door zwakke enkels moest hij minder gaan doen, kwam zo bij OV 4 terecht, zeer technische speler die een wedstrijd met één actie kon beslissen, werkzaam als leraar.

Martien v B.: Linksback, had een goede trap en was verdedigend sterk, nog jaren in een ander lager elftal gespeeld, nu al jaren leider van OV 13, is ook al vele jaren vrijwilliger binnen O.V., werkzaam bij het waterschap als procesmanager.

Gerrit: Samen met Toine de jongste van het stel, was middenvelder met een uitmuntende techniek en pass, (had hoger kunnen spelen) alleen hij vond het toen wel goed ( zaterdagavond is ook gezellig , zei hij dan), nog jaren daarna gespeeld in lager elftal en later moeten stoppen door een blessure, had echt plezier in het 4e , maakte niet uit wat we deden, werkzaam als elektricien bij de Miel.

Peter: Technische middenvelder die het spelletje wel zag, kon zo iemand vrij voor goal zetten met een perfecte pas, is later bij Spoordonkse Boys gaan spelen, is nog geregeld op Moorland te zien om naar zijn zoon te kijken, werkzaam als boekhouder.

Kees vd. S.: Buitenspeler met een goede voorzet en maakte geregeld een goal, is later naar Best verhuisd en daar gaan spelen bij Best-Vooruit, werkzaam bij de NS.

Martien v. G: voorhoede speler die snel was en een goede passeeractie had, was de man van de assists, later nog even lager gespeeld maar snel daarna gestopt bij OV., werkzaam als elektromonteur.


 
www.oirschot-vooruit.nl
De infoavond over de plannen voor een nieuw Sportpark Jumbo Moorland is naar tevredenheid verlopen. Uit de grote opkomst blijkt wel hoe… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De infoavond over de plannen voor een nieuw Sportpark Jumbo Moorland is naar tevredenheid verlopen. Uit de grote opkomst blijkt wel hoe… Meer >
 
In verband met de info-avond aanstaande donderdagavond 22 maart in de kantine van sportpark Moorland veranderen de trainingstijden op… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Spaaractie Jumbo-PSV

21 maart 2018
Hallo, Henk Berben is fanatiek aan het sparen om zijn vele boeken vol te krijgen. U maakt hem blij met alle plaatjes. De boeken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-01-2018 Meer >
 
 
21-01-2018 Meer >

 
 
13-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven