Nieuws

 

verdiende overwinning op nemelaer

05 november 2017
www.oirschot-vooruit.nl

Toen scheidsrechter Caluwe voor het begin van de wedstrijd floot om 14:30 uur was het regen-koud rond het voetbalveld in Haaren.
Trainer Piet Drijvers had z'n mannen zonder twijfel de opdracht gegeven om zijn oude club (hij was maar liefst 14 jaren de zeer gewaardeerde trainer van Nemelaer, de club die hem nog steeds erg lief is) vanaf het begin fel aan te pakken.

Oirschot Vooruit startte voortvarend. Het zette Nemelaer onder druk. Opvallend was wel dat vooral aan Oirschotse zijde zich veel glijpartijen voordeden. Een glad veld of verkeerd schoeisel of beiden?
Na het eerste kwartier waarin Oirschot Vooruit het beste van het spel liet zien kwam Nemelaer beter in het spel. Aanvankelijk waren de kansen voor de groen-witten, later moest ook doelman Niels Stockman enkele keren reddend optreden. Vaste doelman Menno Kuulkers werd door de jonge sluitpost uitstekend vervangen!
Nadat Sjoerd van de Wal een gele kaart ontving voor het onregelmatig blokkeren van zijn tegenstander kwam Oirschot Vooruit tot twee keer gevaarlijk door. Twee keer ook dat de grensrechter van Nemelaer zich liet gelden door te vlaggen voor buitenspel terwijl daar geen sprake van was. De scheidsrechter treft dan ook geen blaam dat hij daar voor floot.
Het kon Oirschot niet tegenhouden. In de 37e minuut werd Dennie Banda mooi in de diepte gelanceerd door Fons Meeuwis. Zijn directe tegenstander durfde binnen de 16 meter niet adequaat in te grijpen waardoor hij vanaf de achterlijn kon voorzetten. Dorus van de Wal kon met z'n linker vanaf een meter of 10 de bal in het net laten ploffen. Juist voor Dorus was dat een bevrijding. Het hielp hem over een drempel en hij ging daarna met overtuiging beter spelen.
Enkele minuten later kwam Dennie Banda net een teenlengte tekort om de keeper voor de tweede keer te passeren. Al met al een verdiende voorsprong voor Oirschot Vooruit bij de rust.

Na de rust was er een fel Nemelaer wat duidelijk liet blijken deze wedstrijd niet te willen verliezen. Nemelaer ging meer en meer drukken maar Oirschot Vooruit kon er geregeld gevaarlijk uitkomen.
Het had zowaar 0-2 moeten worden. Daar ontbreekt dan soms nog de rust bij het afmaken van de kansen maar Oirschot Vooruit maakt wekelijks sprongen vooruit, dus ook dat komt wel goed.
Oirschot wisselde nog 3 keer in de 2e helft. Max van Kollenburg werd vervangen door Bram Meeuwis, later nog werd de geblesseerde Sjoerd van de Wal vervangen door Koen van Heerebeek en weer iets later werd Dorus van de Wal vervangen door Daan Hagemeier. Een luxe dat het team door de wissels er niet slechter van wordt.

Joris Swaanen strandde nog een keer op de keeper waarbij hij reclameerde voor een overtreding van een Nemelaer speler maar hij vond geen gehoor bij de scheidsrechter.
Keeper Niels Stockman trad nog enkele keren overtuigend op en hield zijn doel schoon. Nemelaer restte uiteindelijk niets anders dan de bal continu de 16 meter in te pompen. De Oirschotse verdediging gaf echter geen krimp.
Ook hier is er vooruitgang te bespeuren! Ook Fons Meeuwis liet nog zien dat hij gevaarlijk is als hij op snelheid kan komen. Een rush vanaf de middenlijn stopte pas toen hij bij de laatste balberoering de bal net iets te ver van zijn voet liet springen en daardoor geblokkeerd kon worden door de keeper.

Na nog enkele minuten billenknijpen floot de scheidsechter voor de laatste keer.
De Oirschot Vooruit spelers en supporters gingen zeer voldaan huiswaarts. Een verdiende overwinning en aansluiting bij de erg grote middenmoot.

Volgende week geen competitiewedstrijd maar een wedstrijd voor de beker in Reusel tegen Reusel Sport.


 
www.oirschot-vooruit.nl
De infoavond over de plannen voor een nieuw Sportpark Jumbo Moorland is naar tevredenheid verlopen. Uit de grote opkomst blijkt wel hoe… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl
De infoavond over de plannen voor een nieuw Sportpark Jumbo Moorland is naar tevredenheid verlopen. Uit de grote opkomst blijkt wel hoe… Meer >
 
In verband met de info-avond aanstaande donderdagavond 22 maart in de kantine van sportpark Moorland veranderen de trainingstijden op… Meer >
 
www.oirschot-vooruit.nl

Spaaractie Jumbo-PSV

21 maart 2018
Hallo, Henk Berben is fanatiek aan het sparen om zijn vele boeken vol te krijgen. U maakt hem blij met alle plaatjes. De boeken… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-01-2018 Meer >
 
 
21-01-2018 Meer >

 
 
13-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven