Passant

Grens

www.oirschot-vooruit.nl


 
Een grens vormt de scheidingslijn tussen twee landen of andere meestal bestuurlijke eenheden. Je hebt natuurlijke grenzen en kunstmatige.
Verder heb je in Nederland nog Naturistenvereniging "De Grens".
In de huidige wereld hebben we ook veel grensconflicten en die gaan dan weer gepaard met veel geweld en het verlies van mensenlevens.
Terug naar het voetbalveld waar de scheidsrechter wordt geassisteerd door twee grensrechters, tegenwoordig zijn het assistent-scheidsrechters.
In het amateurvoetbal zorgt een verenigingsgrensrechter nogal eens voor spanning. Is het wel buitenspel of is de bal wel helemaal over de achterlijn.
In het jargon hoor je wel dat een goede grensrechter op het moment dat het moet punten pakt voor de vereniging.
Dan zijn het de supporters van de tegenpartij die dan weer verbaal hun grens opzoeken richting de assistent-scheidsrechter.
Wat voor mij veel belangrijker is waar de grens ligt van ons huidige eerste elftal. Want ook als het spel wat minder is of de tegenstander wat stugger
pakken de groen-witten de volle winst. Ik denk dat trainer Piet Drijvers nog lang niet aan zijn grens zit. Hij heeft zichzelf een doel gesteld en is de
gemeentegrens van Haaren overgestoken om in Oirschot historie te schrijven. Hij kneed zijn spelers zo dat ze iedere keer weer de grens opzoeken.
Gewoon door goede coaching en spelers hun eigen verantwoordelijk geven kun je veel bereiken. 
Heel mooi is dat we binnen de club onszelf geen einddoel stellen want dan kun je op een heel eigen manier je grens steeds weer naar boven bijstellen.
Het siert onze trainer ook dat hij heel correct is en nooit de grens van het toelaatbare overschreidt. Hij komt natuurlijk ook uit Haaren en daar heeft de passant
ook familie wonen. Ik ben benieuwd wanneer bij Oirschot Vooruit de grens is bereikt. De klik in de groep is er en alle randvoorwaarden zijn er om
aan het einde van het seizoen met zijn allen onze grenzen te verleggen.    
 
De Passant


Terug naar boven