Passant

Bal

www.oirschot-vooruit.nl
Bal
 
We kennen de gehaktbal wel of niet uit de jus. De bitterbal is daar weer familie van. Een man heeft er twee als het goed is ten minste.
Zonder de bal geen spel. Als je een bal bent betekent dat niet veel goeds. Christiano Ronaldo won afgelopen week de Gouden bal.
Nu vind ik persoonlijk Christiano Ronaldo ook een balletje, ik denk niet dat hij weet dat ik over hem schrijf. Als het bal is wordt je of dronken of het is super gezellig.
In de weekenden gaat het meestal bij mij om de voetbal, niet dat ik die aanraak, maar ik probeer het voetbalspel in goede banen te leiden.
Velen kijken altijd rijk halzend uit naar de lotto bal, wie kent hem nog Harrie Lotto van de Sande. Hij kwam deur aan deur.
Tegenwoordig is de bal op de achtergrond verdwenen en gaat het steeds meer om randzaken om de bal heen. Dat maakt verder niet uit als we maar kunnen scoren.
Dat de bal over de hele wereld rolt is natuurlijk prachtig, komende week start weer het tweejaarlijkse toernooi om de Africa Cup. Daar draait het om heel veel zaken, maar 
niet om de bal. Stammenoorlogen op de tribunes. Velden die zijn ingevlogen vanuit Europa, scheidsrechters waar je je vraagtekens bij zet, evenals de organisatie van de Africa Cup.
Toch is de bal belangrijk en de sport om de bal heen verbroederd. Soms denk je anders als je op televisie overtredingen ziet die niets met de bal te maken hebben.
Maar toch brengt de bal ons dichter bij elkaar. Of het nu de voetbal, de hockeybal, de volleybal, de jeu de boules bal, basketbal of de tennis bal is. Het gaat om de groep die de bal gebruikt.
Tot zover mijn woorden, de ballen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
De Passant  


Terug naar boven