Passant

Geen voetbal, maar darts!

www.oirschot-vooruit.nl
RTL7, meer voor mannen. Verbaasd en geamuseerd heb ik afgelopen weken gekeken naar het WK Darts in Londen. De darters zelf, de mensen er om heen, de fans in de zaal en natuurlijk de commentatoren. Darts is natuurlijk een behendigheidsspel en als je rustigste bent dan win je.
Michael van Gerwen was de meest rustige van de groep dus hij won. Kijken naar darts geeft iets rustgevends. Je hoeft niet na te denken en je hoeft ook niet bang te zijn dat er een succesvole darter er met je vrouw vandoor gaat, want ik ben op TV geen knappe darter tegen gekomen.
De een is nog lekijker dan de ander. Iedere darter komt op met zijn eigen opzwepende muziek en kijkt alijd recht in de camera met een blik dat hij de tegenstander vermorzelt. Echter als de wedstijd begint schudden darters elkaar de hand en wensen elkaar succes. De verliezer is uiterst netjes na de wedstrijd en de winnaar lijkt zich in een andere wereld te bevinden. Het lijkt allemaal in scene gezet, maar dat is natuurlijk onmogelijk, zoveel lelijke mensen bij elkaar en zo'n beladderd commentaar. Dankzij de commercie is darts meer dan een kroegspelletje geworden. Ik heb met in ieder geval vermaakt en velen met mij.


Terug naar boven