Passant

Rust

www.oirschot-vooruit.nl
Rust is een toestand zonder activiteit, adempauze. Iemand met rust laten is deze niet storen en zijn of haar gang laten gaan, verder verwijst rust naar een Franse jongensnaam en het betekent
daar roodharig.
Zelf zat ik afgelopen weekend in de Belgische Ardennen in het stadje La Roche-en-Ardenne. Als er ergens een plaats is waar je tot rust komt is het wel daar. Geen hectiek, geen gejaag.
Hier heeft de tijd gewoon 40 jaar stilgestaan. Je geniet hier en vraagt je af waarom dat bij ons niet kan. Op 200 kilometer van Oirschot waan je je in een andere wereld.
Helaas zitten we in Nederland  anders in elkaar, wij zijn altijd bezig met het volgende en leven nauwelijks in hier en nu.
Dat zie je ook heel duidelijk terug in het hedendaagse voetbal. Er zijn pas twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en bij Feyenoord is er al onrust na twee gelijke spelen. Nu is het in
Rotterdam Zuid rond de Kuip al een tijdje onrustig, supporters dromen van succes en worden wel heel zwaar op de proef gesteld. Toch blijft het legioen altijd trouw de club steunen, geweldig.
Bij zowel PSV als Ajax hangt er wel een bepaalde rust, in Amsterdam hebben ze dan wel talenten zien gaan maar er is ook goed ingekocht en ik denk dat er wel een team staat ook al kun je daar
zo vroeg in het seizoen weinig over zeggen. In Eindhoven was er de uitschakeling in de voorronde van de Champions League en wordt er nu gevoetbald om de Europa League te bereiken.
Wat bij PSV opvalt is de rust die de club uitstraalt of er nu successen zijn of tegenslag. Op de Herdgang het trainingscomplex van PSV is het altijd rustig en dat is toch ook dankzij de familie van Kemenade
die daar de zaken regelen. Ik heb er in het verleden verschillende interviews afgenomen en altijd in een heerlijke rustige sfeer.
De vakantie nadert zijn einde voor de meesten van ons, natuurlijk is de vakantie een heerlijke periode, maar het jaar telt 52 weken en ook die andere weken zijn van belang om de rust te bewaren.
Het zal niet altijd lopen zoals we willen en dat geldt persoonlijk, in het bedrijfsleven en ook in de sport. We stellen ons onze doelen en juist in de vakantie vindt je de rust om daar over na te denken.
Mocht het onrustig worden op het werk, privé of in je hoofd de passant neemt je mee naar La Roche-en-Ardenne en je komt tot rust dat is beloofd.

De Passant        


Terug naar boven