Passant

Afstand

www.oirschot-vooruit.nl
Afstand is een natuurkundige en wiskundige grootheid die de meetbare ruimte tussen twee niet samenvallende objecten aangeeft. De ruimte tussen twee plaatsen en dingen.
De filosoof Erasmus zei ooit: Afstand scheidt enkel de lichamen, niet de geesten.
Afstand kan ook worden gesymboliseerd in de relationele sfeer. Verdriet ik noem het niet, niet het snijden doet zo`n pijn, maar het afgesneden zijn.
Als men zich op een afstand houdt bemoei je je niet met de zaak. Als mensen in een groep een bepaalde afstand creƫren ontstaan er spanningen. Door bepaalde uitspraken kun je afstand oproepen. Kijk naar naar de stad Eindhoven waar de groep Pegida lijnrecht tegenover de moslimgemeenschap staat. De afstand tussen beide partijen is onoverbrugbaar. Dus dat het dat escaleert ziet een blinde nog wel aankomen.
Een organisatie als de UEFA is door de bureaucratie en commercialisering de weg kwijt met waar het eigenlijk om gaat:  het potje voetbal. Neem nu de finale van de Europa League. De finalisten zijn twee ploegen uit Londen.
Chelsea dat is gehuisvest op Stamford Brigde en tegenstander Arsenal op London Highbury spelen hun finale
in Bakoe in het uiterste puntje van Europa op 3975,06 kilometer afstand. Dat is binding met je supporters!
Natuurlijk is iedere afstand tegenwoordig te overbruggen, maar dit is echt van de zotte naar mijn mening.
Omdat Oirschot Vooruit in de laatste reguliere speelronde uit verloor van SC `t Zand was de afstand verdwenen om de nacompetitie te ontlopen. Er volgen nu bij winst drie finales. Omdat er in Oirschot afstand wordt gedaan van het oude sportpark voetbalt het team van trainer Piet Drijvers op het kunstgras van Best Vooruit. Het sportpark van Best Vooruit ligt op ruim vijf kilometer afstand van Oirschot dus het zal druk worden met Groen Witte supporters. Bij verlies is aller voorbij en keren we terug naar de tweede klasse, maar zo ver zijn we nog niet. Ik heb een goed gevoel en denk dat Oirschot Vooruit met afstand een betere ploeg heeft dan de komende tegenstanders. Voor nu doe ik een stapje terug en kijk het af op een veilige afstand.

De Passant       


Terug naar boven