Passant

Veld

www.oirschot-vooruit.nl
Veld is een open en vlak land zonder gebouwen, bomen of struiken buiten steden en dorpen, een akker of een deel van het speelbord bij het schaken. Ook voetbal speelt men op een veld.
Het Veld is een buurtschap ten noordoosten van Arcen en sinds de opheffing van de gemeente Arcen en Velden onderdeel van de gemeente Venlo.
Als je uit het veld bent geslagen dan ben je helemaal van streek, als je het veld behoudt geef je niet op en als je het veld ruimt dan vertrek je om plaats te maken voor de ander.
Feyenoord de club uit Rotterdam Zuid is bezig aan een wisselvallig seizoen. In een eerder stadium dit jaar gaf trainer van Bronckhorst aan om het veld te ruimen en hij maakt plaats voor de
huidige coach van FC Zwolle Jaap Stam, die moet het komend seizoen gaan waar maken op het veld van de Kuip. Als de resultaten uitblijven ontstaat er toch een spanningsveld. Het gaat er ook 
om met welke groep spelers hij op het veld mag beginnen, wordt er geïnvesteerd of modderen ze gewoon door. Ook manager Van Geel ruimt het veld dus er komt wel een bepaalde cultuurverandering op gang
aan de Maas.
FC Twente is de trotse koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Toch verloor de club vorige week uit bij het veld van RKC Waalwijk en afgelopen vrijdag werd op het eigen veld verloren van FC Dordtrecht met 0-1.
Het gat met nummer twee Sparta uit Rotterdam is nog zeven punten, met nog vijf wedstrijden te gaan op de velden kan het misschien toch nog raar lopen.
In de Engelse competitie stond vrijdag de wedstrijd Southampton-Liverpool op de agenda. Op het veld van Southampthon won Liverpool met 1-3 en sterspeler Mohamed Sala scoorde een doelpunt. 
Hij had al sinds begin februari niet meer gescoord op de Engelse velden.
Terug naar Oirschot Vooruit waar het hoofdveld er  belabberd bij licht. Het veld is eerste klasse onwaardig, maar bij puntverlies kunnen we het veld wel de schuld geven, maar het veld ligt er nu eenmaal en het zijn
de spelers die hun wedstrijd hierop spelen. Puntverlies kan domme pech zijn, het team lijdt aan vormverlies of de tegenstander is gewoon beter.
Ondanks dat het nu wat moeizamer gaat bij OV 1, mannen blijf erin geloven en laat je niet uit het veld slaan. Wij blijven altijd achter jullie staan door weer en wind.

De Passant


Terug naar boven