Passant

In de zevende hemel zijn.

www.oirschot-vooruit.nl
In de zevende hemel zijn.

Als je in de zevende hemel bent, ben je volkomen gelukkig, intens blij.
Deze uitdrukking is ontleend aan de kabbala een joodse mystieke leer uit de Middeleeuwen waarin sprake was 
van zeven hemelen. Deze werden voorgesteld als een soort verdiepingen in het uitspansel, daarbij gold hoe hoger
hoe heerlijker.
Afgelopen carnaval was de Braziliaanse superster van weleer van PSV Romario de Souza Faria terug in Eindhoven. De icoon van PSV die zowel privé als op het veld niet te volgen was voelde zich in de zevende hemel toen hij weer zijn oude ploegmaten zag. Met o.a. Stan Valckx had een speciale band.
In de achtste finale van de Champions League was er de kraker tussen Ajax en Real Madrid. In Amsterdam werd het 1-2, maar in Madrid de woonplaats van Sinterklaas werd het 1-4 voor Ajax. De Amsterdammers leverden een 
topprestatie met hun weergaloze spel in Madrid. Na het laatste fluitsignaal voelden de spelers van Ajax zich in de zevende hemel. In Barcelona waren ze ook in de zevende hemel. Zij hebben immers Ajacied Frenkie de Jong overgenomen voor 75 miljoen euro en hij speelde geweldig tegen de aartsrivaal van Barcalona. In Madrid zijn ze in ieder geval weer terug op aarde.
Een andere verrassing was de confrontatie tussen Manchester United en Paris Saint German. In Engeland werd het 0-2 voor de Fransen, maar in Frankrijk werd het 1-3 en plaatst dus M. United zich voor de kwartfinale. Ook zij verkeren in de zevende hemel. Vanuit Qatar worden er vele miljoenen gepompt in de club uit Parijs maar het moet toch op het veld gebeuren.
Natuurlijk is het geweldig als je wint of scoort en voel je je in de zevende hemel. Maar blijf altijd met twee benen op de grond en keer terug op aarde want het succes van vandaag is morgen weer voorbij.
Zo is het ook bij OV, het is prachtig als het loopt, maar blijf weg uit de zevende hemel, gewoon realistisch zijn en je ding doen en de competitie wedstrijd voor wedstrijd bekijken en knokken voor de punten, als we aan het einde van het seizoen boven de streep eindigen dan is zowel Piet als zijn groep in de zevende hemel.

De Passant  


Terug naar boven