Passant

Energie

www.oirschot-vooruit.nl
Energie is de capaciteit van een systeem om warmte, straling, beweging of materie te produceren. Het is een natuurkundige grootheid die wordt gedefinieerd door de hamiltoniaan. 
Energie wordt ook aangeduid als de mogelijkheid om arbeid te verrichten.
Als je ergens energie insteekt dan wil je een bepaald resultaat halen. Je hebt positieve en negatieve energie. heel belangrijk is dat je kracht haalt uit positieve energie.
Een ding is zeker we betalen fors meer voor onze energie dan afgelopen jaar, de rekening is fors hoger. De koopkracht van vrijwel iedere Nederlander zou groeien volgens het kabinet
Rutte, maar door de stijging van de vaste lasten lijkt het wel of we er op achteruit gaan.
Afgelopen woensdag speelde Ajax in de Champions League thuis tegen Real Madrid. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden de Amsterdammers vol passie en energie om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.
De ploeg uit Madrid verbruikte nauwelijks energie en kozen tot twee keer toe hun moment. Dus stonden de Ajacieden met lege handen. Toch zuur als je ziet hoeveel energie zij in de wedstrijd stopten.
In de eredivisie wordt het ieder weekend spannender. Voor de winterstop leek PSV de gedoodverfde kampioen omdat zij iedere wedstrijd tot het laatste fluitsignaal bleven knokken. Nu lijkt de energie verdwenen uit
de ploeg van Mark Van Bommel en met hangen en wurgen worden de punten moeizaam binnen geharkt. De voorsprong op directe concurrent Ajax bedraagt vier punten. Trainer van Bommel zal zijn mannen moeten
voorzien van nieuwe energie anders wordt een kampioenschap een lastig verhaal.
Bij Oirschot Vooruit steekt het eerste elftal ook gigantisch veel energie in hun wedstrijden, toch zit het momenteel tegen mede door schorsingen en blessures moet trainer Piet Drijvers wekelijks puzzelen.
Nu is Piet wel iemand die beschikt over een grote dosis energie en dat gelukkig ook weet over te brengen op zijn spelers, dan kan een goed resultaat toch niet uitblijven zou je denken.
Het belangrijkste is voor ons allemaal dat we onze energie op een positieve manier gebruiken en elkaar steunen indien nodig. Iedere tegenslag maakt je sterker en het keerpunt kan er al bij de volgende wedstrijd zijn.
Laten we daar onze energie in steken.

De Passant         


Terug naar boven