Passant

Afscheid

www.oirschot-vooruit.nl
Afscheid kan worden uitgelegd als een begroeting bij het elkaar verlaten, je zegt vaarwel. Ook neem je afscheid op je werk als je met pensioen gaat. Als je verandert van werkgever neem je ook afscheid.
Meestal neem je met opgeheven hoofd afscheid anders vertrek je via de achterdeur.
Afgelopen week was er het tragische afscheid Jurrie Koolhof. Jurrie Koolhof stond in 1982 onder contract bij PSV en was woonachtig in Oirschot. Hij was een getalenteerd voetballer maar moest door een 
gescheurde voorste kruisband vroegtijdig stoppen als profvoetballer. Na zijn actieve loopbaan als voetballer werd hij hoofdtrainer bij De Graafschap uit Doetinchem en bij Cambuur Leeuwarden.
Koolhof werd getroffen door een slopende ziekte en dus nemen we te vroeg afscheid van hem. Hij werd slechts 59 jaar.
Aan het einde van het seizoen is er het afscheid van Arjen Robben bij Bayren M√ľnchen, Robben heeft een geweldige staat van dienst maar gaat zijn geluk zoeken in Japan bij FC Tokyo. In Japan komt 
hij een oude bekende tegen de Spanjaard Andres Iniesta. Die kende vele successen bij Barcelona en het Spaanse Nationale elftal, maar kwam na zijn afscheid in Spanje terecht bij Vissel Kobe.
Wat we ook allemaal in de pers hebben kunnen lezen is het tragische vliegtuigongeval van de Argentijnse speler Emiliano Sala. Deze 28 jarige spits stond onder contract bij FC Nantes in Frankrijk en had een 
nieuwe verbintenis getekend in Wales bij Cardiff City. Het vliegtuigje waarin Sala zat kreeg stukken en stortte in zee. Een tragisch afscheid is het lot van Emiliano Sala.
Je ziet het nogal eens in de trainerswereld dat het beter is om na een bepaalde tijd afscheid te nemen. Een trainer is toe aan een nieuwe uitdaging of er is geen chemie meer tussen de trainer en de spelersgroep.
Sommige spelers zijn zo verliefd op het spelletje dat ze geen afscheid kunnen nemen van hun favoriete sport. Je moet echter als speler wel aanvoelen wanneer het goed is geweest en dus tijd is voor afscheid.
Afscheid kan ook nieuwe kansen bieden, stel je bent vast geroest in je baan of relatie. Als iets een sleur wordt en je puur uitgaat van automatismen dan is het misschien tijd voor een andere uitdaging.
Je kunt dan spreken van een nieuwe start. Dat klinkt al veel vriendelijker. Afscheid heeft iets tragisch zeker als het verwijst naar iemand die overleden is. Hoe neem je op gepaste wijze afscheid, ik weet het niet.
Bij afscheid spelen allerlei emoties een rol en probeer die maar eens onder controle te houden. Ik neem voor nu afscheid maar ben er volgende week weer.

De Passant


Terug naar boven