Passant

Afrekenen

www.oirschot-vooruit.nl
Afrekenen kan verwijzen naar betalen wat iets kost, geld geven in ruil voor iets anders, betalen van spullen die je verzamelt hebt, als er in het criminele circuit wordt afgerekend dan overleeft diegene die de rekening heeft open staan het meestal niet. Afgelopen weekend werd er in zowel de Keuken Kampioen Divisie als in de eredivisie afgerekend. Alleen op een andere manier als waar ik het net over had.
In de Keuken kampioen Divisie stond FC Eindhoven- FC Den Bosch op het programma. FC Den Bosch was voor die wedstrijd nog de trotse koploper. FC Eindhoven speelde een heel goede wedstrijd en rekende af met FC Den Bosch. De ploeg werd door Eindhoven het bos ingestuurd en momenteel staat FC Twente aan kop. In Enschede zouden ze het liefst afrekenen met het verleden en terugkeren naar de eredivisie.
Afgelopen zaterdag rekende PSV af met FC Groningen, de ploeg uit Eindhoven kende een flitsende start dankzij twee doelpunten van het Mexicaans wonderkind  Lozana. Toch bleef het tot de laatste minuut spannend zeker ook omdat FC Groningen de aansluitingstreffer maakte in de 34 minuut. Pas aan het einde van het seizoen weten we of deze winst bij heeft gedragen aan het kampioenschap of worden er nog punten gemorst.
Afgelopen zondag was er de klassieker Feyenoord-Ajax in de Kuip in Rotterdam. Voor PSV bleek het al een onneembare vesting want de ploeg uit Rotterdam Zuid rekende af met de ploeg uit Eindhoven.
Voor Ajax werd het een verschrikkelijke zondag. Feyenoord stuurde Ajax van het kastje naar de muur en rekende met duidelijke cijfers af met de Amsterdammers met een uitslag van 6-2. Jens Toornstra en Robin van Persie
waren de uitblinkers in deze wedstrijd waarin werd afgerekend met de sterren uit Amsterdam. Afgelopen week rekende Barcelona af bij Ajax. Zij betalen minimaal 75 miljoen Euro voor de 21 jarige Frenkie de Jong.
Als je betaalt is het goed. Alles is te koop in de huidige maatschappij. Individu staat centraal en het gaat om succes en de beste zijn anders wordt je daar op afgerekend. Helaas zit de huidige maatschappij zo in elkaar.
Ik heb me daar afgelopen weekend aan onttrokken. Ik was in Egmond aan Zee voor de jaarlijkse Wandelmarathon. 42,2 kilometer wandelen in twee dagen. Je rekent af met jezelf. Je wandelt aan de kust en in de duinen.
Je maakt je hoofd leeg en bent puur aangewezen op je zelf. Wandelaars zijn sociale mensen die oog hebben voor elkaar los van of je elkaar kent. Dit geeft een geweldig gevoel. Hier wordt je niet afgerekend op je bent of wat je doet in de maatschappij. Ook al ben je niet bekend met elkaar er is een geweldige band. Het was voor mij de 8ste keer dat ik afrekende met deze marathon en iedere keer sta ik versteld van wat ik meemaak en wie ik tegenkom
of met wie ik contact heb. Als je na deze kilometers je pilsje afrekent dan smaakt deze wel extra lekker.
Soms moet je afrekenen met het verleden om verder te komen ook dat kom je tegen. Zolang je sterk in je schoenen staat en op tijd afrekent is er niets aan de hand.

De Passant


Terug naar boven