Passant

Licht

www.oirschot-vooruit.nl
Licht.

Licht kan verwijzen naar de elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog. Als je het licht hebt gezien dan is de oplossing gevonden. Als het lichtje opgaat is iets duidelijk en helder. Als men het anker licht dan vertrek je. Aan het licht brengen verwijst naar iets dat wordt bekend gemaakt.
Kerstmis wordt ook wel gezien als het lichtfeest. Tot en met 22 december worden de dagen korter en daarna overwint het licht en lengen de dagen.
Afgelopen zaterdag was er in Schotland de klassieker tussen Rangers FC en Celtic de twee aartsrivalen uit Glasgow. Voor het eerst in zes jaar wonnen de Rangers door middel van een doelpunt van Ryan Jack in de 30ste minuut. Bij de Rangers die failliet zijn geweest zien ze nu dus weer het licht.
Ook Jurgen Locadia zag het licht voor zijn club Brighton &Hove Albien. Hij was verantwoordelijk voor de 1-0 tegen Everton. Bij Everton is Marcel Brands technisch directeur. Hij vertrok bij PSV en laat zijn licht nu schijnen bij Everton.
Matthijs de Ligt is een talentvolle 19 jarige centrale verdediger bij Ajax, hij is een groot talent en zal aan het einde vertrekken uit Amsterdam om ergens anders in Europa weer te schitteren op het veld.
In de maatschappij kan het je ooit tegen zitten zowel privé als op het werk, maar gelukkig zijn er altijd mensen om je heen die je helpen en er voor zorgen dat er weer licht schijnt aan het einde van de tunnel. Het valt niet altijd mee om je staande te houden in onze snelle maatschappij waar alles tegen het licht wordt gehouden.
Ga er echter vanuit dat het meestal nooit aan jezelf ligt en houdt de rug recht en blijf trots op wie je bent en wat je doet. Het licht blijft altijd schijnen.

De Passant  


Terug naar boven