Passant

Ruimte

www.oirschot-vooruit.nl
Ruimte kan verwijzen naar komische ruimte in de astronomie. Men heeft het dan over delen van heelal buiten de aarde, het zonnestelsel of andere hemellichamen.
Bij de wiskunde verwijst ruimte naar een verzameling met toegevoegde structuur. Verder is ruimte de toegankelijk van een gebouw.
In een relatie is het ook belangrijk dat je elkaar ruimte geeft om jezelf te kunnen zijn, je moet elkaar vertrouwen en de ruimte geven om ook jezelf te ontplooien.
In het voetbal valt de term ruimte regelmatig. Je moet de tegenstander niet te veel ruimte geven op het veld, want dan loop je achter de feiten aan tijdens de wedstrijd.
Een goede spits vindt altijd de ruimte voor een doelpunt, maar waar het begint is de opleiding. Als je als jeugdige speler de ruimte krijgt om je zelf te ontwikkelen kun je ver komen.
Ik vind ook dat als we kijken naar Oirschot Vooruit dat we trots mogen zijn hoe de vereniging zich heeft ontwikkeld. Dat kan alleen als er vanuit een bepaalde visie wordt gewerkt 
en er ruimte is om je als voetballer of begeleider verder te ontwikkelen.
Piet Drijvers onze trainer voelt zich goed in Oirschot mede door de ruimte die hij krijgt om het trainerschap op zijn manier uit te voeren. Voor hem is het ook van belang wat voor groep hij heeft
en of er in de groep de ruimte is om je individueel verder te ontwikkelen. Piet denkt altijd in oplossingen en geeft de jeugd de ruimte als zij het niveau aan kunnen.
Dat zie je dus ook weer terug in het tweede elftal, vorig jaar werden zij kampioen en een klasse hoger vinden zij nog de ruimte om bovenin mee te doen.
Iemand die ook geweldig zijn ruimte benut is Frenkie de Jong. Bij Ajax krijgt hij de ruimte om zich te ontwikkelen tot een topper. Er wordt al gesproken over een transfersom van 75 miljoen euro
als Frenkie aan het einde van het seizoen Ajax verlaat. Hij is ook wel heel talentvol en benut de ruimte die hij krijgt uitzonderlijk goed. Dat zien de grote clubs in Europa ook.
Dankzij de gigantische inkomsten vanuit TV gelden is er voor de Engelse clubs altijd financiƫle ruimte om een speler aan te kopen die past in het plaatje van de manager. De premier League is
wel de ruimte voor een voetballer om je te alten zien aan het brede publiek. We hebben ook verschillende Nederlandse toppers daarin rondlopen. Neem nu Virgil van Dijk die bij Liverpool de ruimte
krijgt om de leider van het elftal te worden. Ook Oranje neemt jij op sleeptouw, waar Virgil zich ook bevindt, hij blijft altijd de ideale schoonzoon.
Ik heb mezelf weer genoeg ruimte gegeven als passant. Volgende week weer.

De Passant 


Terug naar boven