Passant

Geloven

www.oirschot-vooruit.nl
Geloven kan betekenen dat je ervan overtuigd bent dat iets waar is, je gaat ervan uit, iets als juist beschouwen,ervan overtuigd zijn en je houdt het voor waar aan.
Als je eraan moet geloven dat wil dat zeggen dat het toch moet gebeuren of iemand wil of niet. Als je je ogen niet geloofd dat geloof je niet wat je ziet.
Afgelopen vrijdag waren er twee bijzondere overwinningen van zowel FC Eindhoven als Helmond Sport.
De Blauw witten uit Eindhoven moesten helemaal naar Leeuwarden om te spelen tegen SC Cambuur. Het werd 1-3 mede dankzij een doelpunt en assist van Alvin Daniels
Vorig jaar speelde Daniels bij SC Cambuur maar speelde toen geen rol van betekenis, toch is hij in zichzelf blijven geloven en was het dus heerlijk om te scoren tegen zijn oude club.
In Helmond wordt het geloof in de plaatselijke voetbalclub Helmond Sport wel heel erg op de proef gesteld Er werd al 22 duels niet gewonnen, maar uitgerekend tegen de nummer drie
van de Keuken Kampioen Divisie Sparta werd maar liefst met 3-0 gewonnen. Natuurlijk is coach Rob Alflen er altijd in blijven geloven, maar als je iedere week blijft verliezen zakt het geloof 
bij de spelers toch wel ver weg. 
Bij Bayern München speelt Ajan Robben zijn laatste seizoen volgens manager Olie Honnes. Jarenlang werd er geloofd in Robben die bekend staat om zijn rushes aan de zijlijn en een neusje voor de goal.
Bij München loopt het dit seizoen allemaal wat minder en meestal moet dan op een gegeven moment de trainer eraan geloven, maar de spelersgroep is natuurlijk ook al op leeftijd en heeft nieuwe impulsen
nodig om er weer in te geloven. Ajax heeft in de Champions League laten zien dat als je er in geloofd je een heel eind komt.
Wat heel belangrijk is voor een club, het bestuur, de trainer en de spelers is dat je er altijd in gelooft. Je streeft een bepaald doel na. Gericht op de toekomst gelooft iedereen dat we stappen maken als vereniging.
Sportief gaat het weer goed bij de Groen Witten. Geloof het of niet als je succes hebt heb je een bepaalde aantrekkingskracht richting sponsoren en spelers die graag bij Oirschot Vooruit willen voetballen.
Het zal echt nog wel een keer tegenzitten, maar als je erin blijft geloven bereik je altijd je doel.
Zo is dat natuurlijk ook in de huidige maatschappij. We zijn allemaal op zoek naar hou vast en het geloof kan daar een rol bij spelen. Iedereen gelooft wel in iets of iemand of haalt ergens kracht uit. 
Verlies je buur, vriend of familie nooit uit het oog, want geloof mij nu maar, we hebben elkaar nodig.

De Passant         


Terug naar boven