Passant

Prijs

www.oirschot-vooruit.nl

 

Prijs is een fundamenteel begrip in de economie, het bedrag dat  betaald moet worden en je kunt een prijs winnen als je als eerste eindigt of een wedstrijd of competitie wint.

Vorige week viel er in de U.S.A. een prijs van 1,6 miljard Dollar in een loterij. De gelukkige was een inwoner van de staat South Carolina.

Hoe zou zo iemand s'ochtends  wakker worden en welke prijs betaal je als winnaar omdat je ineens heel veel mensen om je heen hebt die je vriendschap op prijs stellen en dus een graantje mee willen pikken.

Na negen jaren bouw is er in China afgelopen dinsdag de langste brug ter wereld geopend met een lengte van 54,7 kilometer. Ook dat heeft natuurlijk een prijskaartje en wel van 17 miljard dollar.

Als je je geheimen prijs geeft dan laat je jezelf in de kaart kijken en dat is het geheim momenteel van Oirschot Vooruit en zijn trainer.

We draaien lekker mee in de eerste klasse en hebben het geluk ook een beetje aan onze zijde. De vaste volgers van O.V. 1 zien dat ook.

Het is mooi als je wint en prijzen pakt, maar er is geen een club die altijd alles en overal wint. Dus ook als je buiten de prijzen valt moet je ervoor zorgen dat je een hecht collectief vormt. Ik stel het altijd op prijs dat je elkaar respecteert als mens. Een mooi voorbeeld was er afgelopen zondag in Best. Op fortuinlijke wijze won Oirschot Vooruit bij buurman Best Vooruit. In het veld werd streden om de punten, maar na het laatste fluitsignaal is er wederzijds respect voor elkaar en dat verdient zeker ook een prijs.

Je moet zowel in de sport als in het dagelijks leven altijd investeren voordat je een prijs kunt pakken. Een prijs winnen is mooi evenals een kampioenschap maar nog veel belangrijker is de continu├»teit van een organisatie. Hoe ga je met elkaar om en wat heb je met elkaar. Het menselijke gaat ooit ten koste van het materiele. Ik hoor wel eens dat alles te koop is dus alles heeft een prijs, maar ik denk dat als je lekker in je vel zit en je hebt goede sociale contacten dat je dan de hoofdprijs hebt.

 

De PassantTerug naar boven