Passant

Ambitie

www.oirschot-vooruit.nl

Ambitie heeft van oorsprong een negatieve connotatie, maar volgens mij getuigt ambitie van iets dat je wil bereiken. Hogerop komen in een organisatie. Je gedrag is erop gericht om carrière te maken en succes te boeken. Je investeert in jezelf en doet moeite om jezelf te ontwikkelen om je doel te bereiken. Ambitie is een soort eerzucht, maar volgens mij ook een bepaalde trots. We zijn allemaal ambitieus volgens mij. Als ik om me heen kijk zie ik veel mensen met een bepaalde ambitie. Het is juist goed dat je ambitieus bent, want dat brengt je op een hoger niveau. Je ziet het terug in de maatschappij en nog meer in het voetbal.

Pablo Rosario werd op zijn 17de weggestuurd bij de jeugdopleiding van Ajax, hij bleef in zichzelf geloven en via Almere City kwam hij bij PSV terecht, hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en dankzij zijn inzicht, inzet en karakter staat hij in het eerste elftal van PSV en wordt hij opgeroepen voor Oranje. Natuurlijk heeft hij de ambitie om uit te blinken met het Nederlands elftal. We zitten met Oranje momenteel in een groeifase. Bondscoach Ronald Koeman bruist van de energie en de ambities, maar is ook realistisch.

Er is nog veel werk bij Oranje, maar zonder ambities moet je er niet mee verder gaan. Je hebt als coach een plan, een visie en die probeer je over te brengen op je spelers. Je wilt stappen maken. De ene keer een flinke en de andere keer een wat kleinere stap.

Wat ik zie bij Oirschot Vooruit is dat er binnen deze voetbalclub veel mensen bruisen van ambitie, de hoofdtrainer komt misschien bescheiden over, maar is wel degelijk een trainer met ambitie eveneens als zijn assistent die op termijn zelf voor een groep wil staan als hoofdtrainer. Binnen de spelersgroep heeft iedere speler een bepaalde ambitie. De ene is technisch begaafd en de ander gaat voorop in de strijd, dat kan je ooit een gele of rode kaart kosten. Dat moeten we echter gewoon voor lief nemen. Als we kijken naar het sportpark dan getuigt dat ook van een bepaalde ambitie. Er wordt iets ontwikkeld gericht op de toekomst en waarschijnlijk vergroot de nieuwe accommodatie de aantrekkingskracht en kan de club zich nog verder ontwikkelen. Soms hebben dingen tijd nodig maar zo gaat dat ook in het dagelijks leven. Zonder ambitie is het volgens mij maar een dooie boel. Gelukkig is het bij de passant nooit saai, maar of er altijd een bepaalde ambitie achter zit weet ik ook niet.

 

De PassantTerug naar boven