Passant

Podium

www.oirschot-vooruit.nl

 

Podium is een Nederlandse uitgeverij, een letterkundig tijdschrift, een film van Yann Moix uit 2004, het geslacht van een langsteelgraafwesp en het kan verwijzen naar een verhoging waar mensen op kunnen staan als ze iets te brengen hebben voor het publiek.

In 2016 stond Anna van der Breggen al op het podium toen ze olympisch goud pakte op de wegwielerwedstrijd in Rio de Janeiro.

Afgelopen zaterdag werd zij in Oostenrijk wereldkampioen op de weg en stond deze wielrenster van 20 jaar uit Zwolle dus wederom op het podium. Tom Dumoulin die zijn wereldtitel moest verdedigen stond eveneens op het podium, maar een trede lager. Hij moest de Australiër Rohan Dennis voor zich dulden. Dennis was ontketend tijdens de tijdrit en Dumoulin moest alles uit de kast halen om een podiumplaats te bemachtigen.

Een heel ander podium is De Cultuurboerderij in Westelbeers. Dit bijzondere podium wordt gerund door Gerard en Berdie Pasmans.

Zij hadden de afgelopen weken hun 10 jarig bestaan dus verschenen er diverse artiesten waaronder Freek de Jonge op hun sfeervolle podium. In Westelbeers staan altijd mensen op het podium die echt iets te brengen hebben en al naam hebben gemaakt in de muziekwereld. Op de ene of andere manier straalt het podium en de entourage in Westelbeers iets uit waar artiesten van houden.

Oirschot Vooruit speelt nu voor het tweede seizoen op het podium van de eerste klasse. De eerste uitwedstrijd werd gewonnen, maar dat geeft geen garanties voor de toekomst. Je moet ook niet naïef zijn als je kijkt naar de tegenstanders van Oirschot Vooruit die alleen kunnen presteren op dit podium door spelers te betalen. Je ziet dan ook dat de tegenstanders geen eenheid vormen en dat is toch ook wel degelijk van belang in het amateurvoetbal. Het gaat goed met de club al hoewel er toch ook donkere wolken hangen boven het sportpark, want de voorzitter heeft aangegeven er mee te stoppen en vindt maar eens een opvolger voor dat podium.

De tijd zal het leren en misschien staat er wel iemand op die altijd op een totaal ander podium heeft gefunctioneerd. We moeten altijd zorgen dat Oirschot Vooruit een podium blijft voor zowel jong als oud. Natuurlijk zijn prestaties belangrijk, maar ook de lagere elftallen bij zowel de jeugd als de senioren verdienen de aandacht op het podium.Terug naar boven