Passant

Emotie

www.oirschot-vooruit.nl

Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Je ziet het bij de geboorte van een kind dat brengt zowel bij de ouders als bij de grootouders een geweldige emotie van vreugde.

De Keerzijde zagen we afgelopen week in zowel Oss als Papendrecht. In Oss was er het ongeval met de Stint waarbij vier kinderen overleden, twee van 4 jaar een van 6 en een van 8 jaar. Als je dat nieuws bereikt dat gaat dat door merg en been. Voor ouders is dat het ergste wat je kan overkomen.

In Papendrecht kwamen afgelopen weekend ook twee kinderen om het leven van 4 en 6 jaar na een felle korte brand in het woonhuis van de ouders. Dit is ook de grootste tragedie die je kan overkomen en hierbij verloren ook de ouders het leven.

Hoe moet je als nabestaanden verder met je rouwproces als de wereld om je heen gewoon doorgaat. Het lijkt me heel lastig en zonder professionele ondersteuning redt je het niet.

In Eindhoven bij PSV dat afgelopen zondag thuis won van Ajax met 3-0 was het op het veld ook emotioneel, de foto op de voorpagina van het Eindhovens dagblad van een juichende Luuk de Jong geeft precies de emotie weer die loskwam bij PSV tijdens en na de wedstrijd. Voetbal zit altijd vol emoties. Je ziet het terug bij de spelers en ook bij de trainer zowel bij verlies als winst. Als je succes hebt is het de kunst op je emoties onder controle te houden. Het was voor PSV pas de zesde wedstrijd in het seizoen. Er is nog een lange weg te gaan. In het Philips Stadion kwamen op de tribunes al vanaf het eerste fluitsignaal de emoties los. De supporters gingen massaal achter hun team staan.

Iemand die ook heel goed zijn emoties onder controle heeft is Piet Drijvers onze succestrainer bij Oirschot Vooruit. Hij staat nooit te schreeuwen aan de zijlijn en zal spelers ook nooit afvallen. Natuurlijk kent hij emoties en zeker na het behalen van de laatste titel die

Oirschot Vooruit naar de eerste klasse bracht. Afgelopen zondag begon voor Oirschot Vooruit het tweede seizoen in de eerste klasse

uit in Nistelrode werd gewonnen van Prinses Irene mede dankzij de treffer in de 84ste minuut van Gijs Sebregts. Heerlijk als een aanstromend talent de winnende maakt, dat maakt bij de supporters ook het nodige los. Natuurlijk zal het ook wel een keer mis gaan en zal er eens verloren worden, maar de eerste overwinning is binnen. Zolang  de spelers op het veld hun emotie onder controle hebben komen we een heel eind.

 

De Passant     

   Terug naar boven