Passant

Sleutel

www.oirschot-vooruit.nl

Sleutel is een hulpmiddel waarmee men een slot kan openen en sluiten. Het kan ook een gereedschap zijn met een zeskantige kop dat wordt gebruikt  om moeren los en vast te draaien. In de muziek is de sleutel onderdeel van de muzieknotatie. In de cryptografie is de sleutel het gegeven dat nodig is om een bericht te versleutelen of een versleuteld bericht te ontcijferen.

Succes is niet de sleutel tot geluk. Geluk is de sleutel tot succes volgens Albert Schweitzer. De sleutel tot inzicht bevindt zich in onszelf.

Geld is niet de sleutel tot geluk, maar als je genoeg geld hebt kun je wel een sleutel laten maken!

De Belgische Rode Duivel Romelo Lukaku is met zijn 25 jaar een belangrijke sleutel voor het succes van België tijdens het afgelopen WK in Rusland. Met 40 goals in 75 interlands is hij de topscoorder bij het Nationale elftal, maar hij overweegt de deur te sluiten na het EK van 2020. Hij zet de deur open voor andere talenten, maar hij heeft ook een moeizame relatie met het Belgische publiek. Ik weet niet of hij de deur definitief op slot draait. Dat zal de toekomst uitwijzen.

In het bedrijfsleven, de maatschappij en in de voetbellerij wordt er altijd gesleuteld. Bedrijfsresultaten kunnen beter, je sociale contacten zijn de sleutel tot geluk en in de voetballerij wordt geïnvesteerd en gesleuteld aan een succesvol team. In Europa verruilen spelers van club voor weerzinwekkende bedragen. Iedere manager denkt de sleutel tot succes in handen te hebben.

Terug naar Oirschot Vooruit ook daar wordt druk gesleuteld. Natuurlijk door trainer Piet Drijvers die zijn team optimaal in balans wil brengen voor de aankomende competitie, aan het sportpark moet nog al wat worden gesleuteld om het klaar te krijgen voor de komende jaren. Door daar samen de schouders onder te zetten kunnen we een heel eind komen. Ondanks dat er geen gezamenlijk sportpark komt voor zowel hockey en voetbal zijn door het onderling overleg de verstandhoudingen sterk verbeterd en staat de deur bij beide verenigingen open. Voorheen zat deze nog wel eens op slot. Als je maar lang genoeg zoekt is er altijd een sleutel te vinden die past, zo moeten we ook denken als mens.

 

De Passant       Terug naar boven