Passant

Stap

www.oirschot-vooruit.nl

Een stap is een langzame manier van bewegen waarbij de benen stuk voor stuk worden neer gezet.

Gaat het stap voor stap dan ben je iedere keer een stukje verder. Als je op stap gaat dan ga je ergens naar toe. Als het een hele stap is dan is het ingrijpend. Als je een stap dichterbij bent dan kom je dichter bij je doel.

 

De Tour de France is nu bijna twee weken ver en er is genoeg reden om deze wielerwedstrijd te volgen. Sprinter Dylan Groenewegen van team Lotto-Jumbo heeft een sterke sprint in de benen en won zowel de 7e als de 8e etappe. Daarna kwam hij echter ten val en heeft veel pijn aan zijn rug wat hem deed besluiten af te stappen.

Cristiano Ronaldo is de beste Portugees voetballer van dit moment. Hij begon ooit bij amateurclub CF Andorinha, stapte over naar CD Nacional, maakte de overstap naar de jeugdopleiding van Sporting Lissabon, stapte over naar Manchester United waar zijn goede spel niet onopgemerkt bleef. In 2009 klopte Real Madrid aan bij Manchester en Ronaldo maakte de overstap naar Real Madrid. Na negen seizoenen gevoetbald te hebben voor de Koninklijke was Ronaldo toe aan een nieuwe uitdaging. In juli 2018 kwam het bericht naar buiten dat Ronaldo de overstap gaat maken naar ItaliĆ«, hij gaat voetballen in Turijn bij Juventus. Deze club is oppermachtig in ItaliĆ« maar wil nu ook Europees hoge ogen gaan gooien met als volgende stap het winnen van de Champions League.

De keeper van de Rode Duivels het team dat knap derde werd op het afgelopen WK voetbal in Rusland Thibout Courtois begon zijn loopbaan als zesde doelman bij de beloften van KRC Genk. 16 juli 2011 maakte hij de overstap naar Chelsea en daar groeide hij uit tot een topkeeper. Hij presteerde zo goed op het WK dat hij nu de overstap maakt naar Real Madrid. Een mooie stap vooruit denk ik.

 

In Nederland komt Daley Blind terug naar Nederland, hij maakt de overstap van Manchester United naar Ajax, de club die voor altijd in zijn hart zit. Onder leiding van coach Mourinho bij Manchester heeft hij enorme stappen kunnen zetten in zijn ontwikkeling als voetballer.

 

Het mooie is van bepaalde stappen die je zet dat je ooit een risico neemt want je weet nooit hoe bepaalde stappen uitvallen. Kijk maar eens goed om je heen en je ziet dagelijks ook dat er wel eens een misstap wordt gemaakt. Zorg er altijd voor dat je met twee benen op de grond staat en dan zet je de juiste stap. Het is weer genoeg, ik ga op stap!

 

De passant  

      Terug naar boven