Passant

Geslaagd

www.oirschot-vooruit.nl

Geslaagd kan betekenen dat je iets met succes afrond, dat iets goed lukt dat je je doel hebt bereikt of dat je het examen hebt gehaald.

Die spanning viel voor velen weg die afgelopen week de uitslagen van de examens te horen kregen. Of je bent geslaagd, je hebt een herexamen of je bent gezakt.

 

Wanneer is iets geslaagd? Als je sportief succes hebt of het maakt in het bedrijfsleven je goed bent voor je medemens. We kunnen veel kanten op om iets geslaagd te kunnen bestempelen.

 

Het WK voetbal in Rusland is afgelopen donderdag van start gegaan met de openingswedstrijd van Rusland tegen Saoedi Arabië.

Los van de uitslag 5-0 voor Rusland was het vooral een PR moment voor de Russische president Vladimir Poetin die naast de Saoedische

Sjeik zat in het stadion in Moskou. Voor Poetin is het WK alleen geslaagd al het zonder smet verloopt en hij zijn macht heeft kunnen uitbreiden in Rusland. Ik zet daar persoonlijk mijn vraagtekens bij.

 

PSV is er in geslaagd om de 21 jarige Spanjaard Josè Angel Tasende aan zich te binden. Angelino zoals hij wordt genoemd speelde afgelopen seizoen zichzelf in de kijker als huurling van Manchester City bij NAC uit Breda. Hij moest nog wel worden losgeweekt bij Manchester City, maar daar zijn ze dus bij PSV in geslaagd.

Na een succesvol verlopen seizoen bij PSV is trainer Philip Cocu in beeld bij de nummer twee van de Turkse competitie Fenerbahce.

Trainer Cocu is toe aan een nieuwe uitdaging, maar ik hoop ook dat hij zich realiseert dat als hij als hij tekent in Turkije het seizoen alleen is geslaagd als hij kampioen wordt en als de resultaten tegenvallen in de competitie, je er als trainer ook meteen uitvliegt.

Of je slaagt als trainer is afhankelijk van de spelersgroep waarover je kunt beschikken en natuurlijk ook het inzicht van de trainer.

 

Kijkend naar Oirschot Vooruit denk ik dat we afgelopen seizoen zeker een geslaagd voetbaljaar hebben gehad. Voor trainer Piet Drijvers

is het weer een uitdaging om de spelersgroep op een hoger niveau te brengen. Zeker nu Danny Banda en Joost Kemps zijn gestopt in de huidige selectie. Misschien dat Teun Sebregts losgeweekt kan worden bij UNA uit Zeelst, hij staat daar nauwelijks nog in de basis en zijn broer Gijs maakte dit jaar zijn debuut in de selectie. In een interview heb ik al eens gelezen dat het heel mooi zou zijn als beide broers samen in een elftal zouden spelen bij Oirschot Vooruit, dus wie weet wat er komend seizoen op het veld staat bij Oirschot Vooruit.

We blijven natuurlijk ook maar gewoon een amateurclub en het seizoen is gewoon geslaagd als het vaandelteam gewoon zichzelf handhaaft.Terug naar boven