Passant

Seizoen

www.oirschot-vooruit.nl

Een seizoen is een jaarlijks terugkerende periode van drie maanden. Het tropisch jaar is ingesteld in vier jaargetijden, lente, zomer, herfst en winter. Overigens vallen deze jaargetijden vooral in de matige en hogere breedten samen met een duidelijk klimatologische periodes.

Het aspergeseizoen begon dit jaar op dinsdag 11 april en eindigt altijd op 24 juni. Dan is de dag van Sint Jan.

 

De 27 jarige Franse sterspeler Antoine Griezman van Atletico Madrid beslist nog deze week waar hij komend seizoen voetbalt. Dat is een

duidelijke wens van de Franse bondscoach Didier Deschamps, zodat Griezman niet zorgt voor onrust omtrent speculaties over zijn nieuwe club wat ten koste kan gaan van de concentratie die vereist is op het aankomende WK voetbal in Rusland dat over een week begint.

 

Afgelopen seizoen ging het bij PSV heel erg goed, maar dat geeft geen garantie voor het aankomende seizoen. Er zijn altijd spelers die zich in de kijker hebben gespeeld en begeert worden door een andere club in zowel binnen als buitenland. Dan moet je als manager je plannen aanpassen voor het komende seizoen. Het is dan ook belangrijk dat je al tijdens een huidig seizoen bezig bent met het komende.

 

Terug naar Oirschot Vooruit, wanneer is een seizoen geslaagd? Als er prijzen worden gepakt? Als de trainer de spelers op een hoger niveau heeft gebracht? Als de blessures meevallen? Het is een aaneenschakeling van al deze facetten samen.

Het eerste elftal heeft goed gepresteerd in de eerste klasse, komend seizoen moet het team van trainer Piet Drijvers het wel doen zonder de twee routiniers en waterdragers van OV 1 Joost Kemps en Dennie Banda. Dus ook daar zal naar moeten gekeken worden in de voorbereiding richting het komende seizoen. Hoe ontwikkelen zich de huidige talenten en kan Oirschot Vooruit ook komend seizoen zich staande houden in de eerste klasse.

 

Het afgelopen seizoen bracht ons ook drie kampioenen binnen de vereniging. Zowel OV2 als OV 7 en OV 10 werden in hun klasse kampioen. Daar werk je als team dan een heel seizoen voor en dan is er na het behaalde kampioenschap ook de ontlading.

Los van resultaat gaat het altijd om spelvreugde en wederzijds respect naar zowel de tegenstander als de scheidsrechter. Heb je dat als team voor elkaar dan is naar mijn idee het seizoen geslaagd.

Nu Oranje zich niet heeft gekwalificeerd voor het aankomende WK heb ik mijn keuze weer gemaakt, ik ben supporter van de Rode Duivels. Kunnen we toch nog een beetje waardig het seizoen afsluiten.

De zomer nadert en de temperaturen zijn goed dus nu even rustig aan voordat we ons weer focussen op het komend seizoen.

Eerst genieten van enkele voetbal loze weekenden en tijd investeren aan het thuisfront en dan staat het aankomende seizoen weer zo voor de deur.Terug naar boven