Passant

Persoonlijkheid

www.oirschot-vooruit.nl

Persoonlijkheid is een begrip uit de psychologie en omvat een dynamisch en georganiseerd geheel van karakteristieken (voelen, denken, doen) die aan een persoon kunnen worden toegekend.

 

Afgelopen zondag was er de laatste etappe van de Ronde van Italiƫ, vorig jaar won onze Tom Dumoulin deze ronde. Dit keer werd hij tweede achter de Brit Chris Froome. Rond de persoon Froome hangt nogal wat mist vanwege een vermoeden van gebruik van verboden middelen. Dan heeft voor mij Tom Dumoulin veel meer persoonlijkheid.

 

In Kiev werd afgelopen zaterdag de finale van de Champions League afgewerkt tussen Liverpool en Real Madrid. Bij Liverpool spelen de

Nederlandse Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. De voetballiefhebber was natuurlijk voor underdog Liverpool dat het om moest nemen tegen het grote Real. In de 31ste minuut moest helaas de sterspeler Salah van Liverpool geblesseerd het veld verlaten, Salah is de verpersoonlijking van het huidige Liverpool. Ook keeper Karius van Liverpool drukte zijn stempel op de wedstrijd door twee blunders waardoor Benzema en Bale eenvoudig konden scoren namens Real Madrid. De persoonlijkheid van Liverpool doelman Karius heeft een knauw gekregen. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Real Madrid. Dankzij de elf persoonlijkheden op het veld en de rol van trainer Zidane

won Real Madrid voor de vierde keer in vijf jaar de Champions League.

 

In de Kuip was er zondag het afscheid van Dirk Kuijt bij Feyenoord, als er een persoonlijkheid is dan is het Dirk Kuijt zowel binnen als buiten het veld, echt een voorbeeld voor velen.

 

Terug naar Oirschot waar Oirschot Vooruit 1 thuis voetbalde tegen TOPP Oss, bij winst was er nog een kans op mogelijke promotie naar de hoofdklasse via de nacompetitie. De ploeg uit Oss bleek een maatje te groot. Maar de spelersgroep en technische staf beschikken over een geweldige persoonlijkheid en hebben een mooie prestatie geleverd. Er was ook een afscheid van twee persoonlijkheden op het veld  Dennie Banda nam afscheid van Oirschot Vooruit na zes seizoenen en gaat in een lager elftal voetballen bij de Wilhelmina Boys in Best. In de persoon van Joost Kemps nemen we ook afscheid van een echte groen-witte persoonlijkheid. Hij voetbalde totaal dertien seizoenen in OV 1 en maakte tussendoor nog even de tussenstap naar de PSV amateurs waar hij ook een geweldige tijd heeft beleefd.

Ook Joost gaat lager voetballen maar blijft wel in Oirschot.

 

Het gaat in het leven altijd om persoonlijkheid, denk altijd in het belang van het totaalplaatje en denk altijd positief dan geef je je persoonlijkheid kleur.

 

De passant Terug naar boven