Passant

Persoonlijkheid

www.oirschot-vooruit.nl

Persoonlijkheid is een begrip uit de psychologie en omvat een dynamisch en georganiseerd geheel van karakteristieken(voelen, denken, doen) die aan een persoon kunnen worden toegekend.

Dit geheel van eigenschappen beschrijft de manier waarop een persoon in verschillende situaties zal reageren, de manier waarop een persoon in verschillende situaties zal reageren, de manier waarop hij denkt en waardoor hij gemotiveerd zal worden.

De term persoonlijkheid is afgeleid van het Latijnse 'persona' of masker, waardoor ook de verbinding is ontstaan dat persoonlijkheid te maken heeft met uiterlijk gedrag.

 

Aan de andere kant van de wereld waar Guus Hiddink zijn successen als trainer vierde bij Zuid Korea lijkt de wereld ook te veranderen.

In de personen van Kim Jung-un president van Noord Korea en Moon Jae-in president van Zuid Korea zien we mannen die willen verbinden en verder kijken dan de eigen landsgrens.  Het eerste contact tussen het stalinistische Noorden en op het westen georiĆ«nteerde Zuid Korea ontstond tijdens de olympische winterspelen in Pyeongchang die in Zuid Korea werden gehouden bijna op de grens met Noord Korea slechts 100 kilometer verderop. Met de juiste persoonlijkheid kun je dus veel bereiken.

 

Na dit seizoen vertrekt de 33-jarige Iniesta bij Barcelona, hij was zowel binnen als buiten het veld een geweldige persoonlijkheid.

Hij maakte zijn debuut onder coach Louis van Gaal en zorgde in de WK finale van 2010 voor het winnende doelpunt in de verlening tegen Nederland. Inietsa verlaat Barcelona voor een Chinees avontuur.

 

Afgelopen dinsdag was er in de Champions League de halve finale wedstrijd tussen Liverpool en AS Roma. Het was de wedstrijd van niemand minder dan de 25 jarige Egyptenaar Salah. Liverpool nam hem in 2017 over van AS Roma en afgelopen dinsdag scoorde hij twee keer en gaf hij twee assists in een wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen met 5-2 voor Liverpool. Salah juichte bij zijn beide doelpunten ingetogen uit respect voor zijn oude werkgever, dat is persoonlijkheid.

 

Terug naar Oirschot Vooruit, het kan nog alle kanten op met het eerste elftal. Natuurlijk toonde het team afgelopen week in Bergen op Zoom zijn persoonlijkheid en karakter, maar iedere wedstrijd is nu bijna een finale en je kunt bovenin eindigen maar ook terugvallen en strijden voor lijfsbehoud in de nacompetitie. Zowel de trainer als zijn team hebben een goede persoonlijkheid en daar zal het niet aan liggen. Met de juiste persoonlijkheid hoef je je ook nooit te verstoppen ook als het resultaat een keer wat minder is.

 

De Passant.      Terug naar boven