Passant

Geluk

www.oirschot-vooruit.nl

Geluk of gelukkig zijn kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen verschillende

emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

Onderzoek duidt erop dat geluk ongeveer voor de helft erfelijk bepaald is. De rest van de verschillen wordt veroorzaakt door invloeden

uit de omgeving.

 

Reservekeeper Jasper Cillessen van Barcelona kon afgelopen zaterdag zijn geluk niet op. Hij accepteert zijn rol als reservekeeper bij Barcelona keurig en keept de wedstrijden in het Spaanse bekertoernooi om de Copa del Rey. Hij hield afgelopen zaterdag het doel schoon

in de met 5-0 gewonnen finale tegen Sevilla.

 

PSV werd afgelopen weekend overtuigend kampioen maar had ook regelmatig het geluk aan hun zijde in verschillende wedstrijden in de eredivisie, nu kunnen ze echter hun geluk niet op en mogen genieten van het landskampioenschap.

 

Oirschot Vooruit 1 heeft wat minder geluk in het huidige seizoen waar het natuurlijk uitkomt in de eerste klasse C. Tegenstanders zijn

sluwer en zijn sneller in de omschakeling, het geluk van afgelopen seizoen hebben we dit jaar nog niet gehad, toch hoop ik dat we met wat geluk de nacompetitie ontlopen en dat het team zich handhaaft in de eerste klasse.

 

In Limburg kunnen ze ook hun geluk niet op. Fortuna Sittard komt uit een heel moeilijke periode, maar is nu nog een zege verwijderd van promotie naar de eredivisie.

 

Waar ik zelf gelukkig van wordt zijn de trainingen van de mini's bij Oirschot Vooruit. Als ik zie met hoeveel enthousiasme er wordt getraind en verschillende vaders ons assisteren om alles goed te laten verlopen dan word ik daar zeer gelukkig van.

 

Voor mij persoonlijk zit geluk of genieten in simpele eenvoudige zaken als een roodborst die drinkt uit de waterbak in mij tuin.

Het fietsen door de bossen naar Oisterwijk. Verder voel ik me intens gelukkig als ik bij de Cultuurboerderij in Westelbeers ben.

Bij het zien en horen van de artiesten die daar optreden bekruipt mij een zaligmakend en gelukkig gevoel.

 

Tot slot wens ik iedereen in mijn omgeving gewoon heel veel geluk. Besef de zon schijnt in je hoofd en morgen schijnt hij weer is mij belooft. Veel geluk.

 

De Passant      Terug naar boven