Passant

Investering

www.oirschot-vooruit.nl

Een investering is een opoffering in geld tijd of mankracht (personeel) ten behoeve van een doel dat pas op lange termijn wordt gehaald.

 

Fastfoodketen Mc Donalds investeert wereldwijd in nieuwe veiligheidsschoenen in hun restaurants. Emma veiligheidsschoenen uit Limburg is het bedrijf dat deze order mag leveren, de directeur woont toevallig in Spoordonk.

 

Momenteel is Qatar Airways de hoofdsponsor van voetbalclub Barcelona een flinke investering, maar in de Arabische Emiraten zit zo enorm veel geld dat je er duizelig van wordt.

Het kan echter nog gekker, want voor komend seizoen heeft het bedrijf Rakuten zich verbonden aan Barcelona. Rakuten is het grootste internetbedrijf in Japan. Het bedrijf investeert minimaal 50 miljoen Euro per jaar in de club. Toch zal deze investering zichzelf terug verdienen via merchandising en tv rechten.

 

Roda JC is een Nederlandse voetbalclub gevestigd in Kerkrade. De club werd in 1962 opgericht vanuit een fusie van Roda Sport en Rapid JC, vroeger was er niets aan de hand want suikeroom Nol Hendriks investeerde in de vereniging wanneer dat nodig was, momenteel verkeert Roda JC zowel in een financiĆ«le als sportieve crisis. De redder is echter gevonden in de persoon van Aleksej Korotajev. Hij heeft een enorme voorliefde voor voetbal en was zelf schoonspringer. Hij is een Zwitserse zakenman en eigenaar van de investeringsmaatschappij AK Investment Holding Limited met vestigingen in Dubai, Moskou en Geneve. In Zuid Limburg is dus dankzij zijn investeringen de zon weer gaan schijnen.

 

Wat voor mij het belangrijkste is is dat we elkaar niet uit het oog verliezen en in elkaar blijven investeren. Dat geldt zowel voor de voetbalclub als in de samenleving. Pas als je in elkaar investeert kun je iets moois bereiken en kun je tevreden zijn. Mijn boodschap is dan ook: geef nooit op en laat het negatieve niet toe in je geest. Kijk vooruit en probeer er samen iets van te maken waar je ook bent in de wereld.

 

De PassantTerug naar boven