Passant

Tijd

www.oirschot-vooruit.nl

Tijd is het verschijnsel dat van een gebeurtenis gezegd kan worden dat deze na een andere gebeurtenis plaatsvindt. Een gebeurtenis vindt plaats op een tijdstip.

De tijd is een opeenvolging van tijdstippen.

Tijd kan na de hoogte, breedte en lengte worden gezien als de vierde dimensie.

 

21 december 2016 was de kortste dag van afgelopen jaar. De zon ging op om 8.46 uur en weer onder om 16.30 uur.

 

Na de overstap van  voetballer Georginio Wijnaldum van New Castle United naar Liverpool maakt hij mooie tijden door, afgelopen zaterdag op oudejaarsdag speelde

hij met zijn ploeg Liverpool tegen Manchester City en maakte het enige doelpunt in die wedstrijd. Liverpool staat nu tweede achter Chelsea.

 

Bij PSV liep het op een of andere manier niet voor de winterstop. Nu is er even tijd voor een trainingskamp en de technische staf kan kijken wat ze kunnen veranderen zodat

er weer mee kan worden gedaan om de titel. Marco van Ginkel werd vorig seizoen gehuurd van Chelsea en mede dankzij hem werd PSV kampioen en beleefde het mooie tijden.

Inmiddels is Marco van Ginkel hersteld van een oude knieblessure en keert hij terug bij PSV. Hopelijk veranderen de tijden voor de Eindhovenaren.

 

Persoonlijk vind ik dat je altijd je tijd moet nemen voor de ander. Hoe snel onze wereld ook gaat en hoe groot de druk soms is in de maatschappij. Zorg ervoor dat je tijd hebt voor elkaar

en kijk om je heen naar vrienden, kennissen en bekenden. Ieder heeft op zijn of haar manier de jaarwisseling doorgebracht en misschien was het tijd om terug of alvast vooruit te kijken.

Ik neem in ieder geval de tijd om te genieten van de eenvoud, een goed glas (Blonde Kraai), fijne muziek en de dagen worden weer langer en de vogeltjes zingen alweer een beetje.

 

Ik wens dus iedereen in mijn omgeving het allerbeste voor 2017 en maak er wat van!

 

De PassantTerug naar boven