Passant

Talent

www.oirschot-vooruit.nl

Talent is begaafdheid of aangeboren aanleg. Je hebt een type trein dat Talent heet een film met dezelfde naam en ook een uitgeverrij met de naam talent.

Op www.mijnvoetbaltalent.nl staat praktische informatie voor zowel voetballers, voetbalcoaches en ouders vooral op mentaal gebied.

 

In 2003 was de huidige premier Mark Rutte het politiek talent van het jaar. Hij heeft het dus ver geschopt met zijn talent.

 

Ieder individu bezit over talent, we zijn allemaal wel ergens goed in. Alleen blinkt de ene meer uit dan de ander, maar daar ben je niets te minder om.

Vorige week werd in Spanje bekent dat Antoine Griezman van Atletico Madrid is verkozen als meest waardevolle voetballer in de Spaanse competitie.

Hij liet de talentvolle Lionel Messi van Barcelona en Christiano Ronaldo van Real Madrid achter zich.

 

Luiz Felipe Scolari werd als bondscoach van Brazilië in 2002 wereldkampioen voetbal. Hij beschikte over een selectie die overliep van talent en had natuurlijk

zelf het organisatorisch talent om de juiste speelstijl te hanteren. Als bondscoach van Portugal stond hij met zijn team nu van het EK in 2004 wederom in een

finale, helaas werd deze verloren.

Dat Scolari over tactisch talent bezit werd zelfs gezien in China. Daar is hij werkzaam vanaf 2015 bij Guangzhou Evergrande. Bij deze club speelt geld geen rol

dus daar werd de talentvolle Colombiaanse spits  Jackson Martinez voor 42 miljoen Euro gehaald.

 

Dichter bij huis bezit voetbalclub Bayern München over het grootste talent van de Europese velden, het betreft de 19 jarige Portugese middenvelder

Renato Sanchez.

 

Nog dichter bij huis is mijn voetbalclub Oirschot Vooruit, waar we ook wekelijks bezig zijn met het opleiden van talenten, dat begint eigenlijk al bij de mini`s.

Het belangrijkste is wel dat we een kind gewoon kind laten zijn. Of deze nu beschikt over veel of weinig talent. Spelvreugde en blije gezichten daar gaar het om.

Heb je talent dan kun je je zelf onderscheiden, maar blijf altijd met beide benen op de grond staan. Pas dan bezit je als mens het juiste talent.

 

De Passant      Terug naar boven