Oirschot Vooruit 1 stijgt naar 6e plek op ranglijst

5 maart 2023 20:45

Wilhelmina ’08 – Oirschot Vooruit 1-3

Vandaag speelden de groenwitten, in het zwart, tegen het gelijk geplaatste Wilhelmina’08 in Weert. Wilhelmina ’08, eens een roemruchte club in het amateurvoetbal. Helaas wat in verval geraakt, wat ook blijkt uit het sfeerloze sportpark.

Oirschot Vooruit begon fel en zette direct druk op de tegenstander. In de 4e minuut pingelde Bram van Straten door het strafschopgebied en werd vlak voor het doel onderuit gehaald. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De strafschop werd benut door Joris Swaanen 0-1.

Het spelbeeld bleef de eerste helft verder hetzelfde. Oirschot was de bovenliggende partij en creëerde ook kansen. Max van de Wal gaf in de 32e minuut een lage strakke voorzet, waar helaas niet accuraat op gereageerd werd. In de 32e minuut schoot Koen Versteden van net buiten het strafschopgebied op doel. De bal werd binnen de zestien met de hand gepareerd door een speler van Wilhelmina '08. Opnieuw gaf scheidsrechter van Dongen een strafschop. Wederom zette Joris Swaanen zich achter de bal en benutte dit buitenkansje: 0-2.

Het spel werd grimmiger en Wilhelmina ‘08 ging feller spelen. Dit leidde in de 37e minuut tot een rode kaart voor Avouzoa Njoh, na een grove charge op Koen Versteden.

In de tweede helft ging Wilhelmina ‘08, met een man minder, furieus van start met een offensief. Een hoekschop werd door Bas Rijkers binnen gekopt: 1-2. Dit gaf hen weer hoop en keeper Niels Stockman moest een paar keer reddend optreden.
    Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft was de aanvalsstorm van Wilhelmina ‘08 voorbij. Oirschot Vooruit kreeg weer meerdere goede kansen door lage voorzetten vanaf de flanken. Helaas wist men dit niet in doelpunten om te zetten.

In de 74e minuut werd Tim Neggers in het veld gebracht voor Koen Versteden en even later maakte Max van de Wal plaats voor Harm Ketelaars. Door enkele snelle uitbraken bleef Oirschot Vooruit gevaarlijk. Wilhelmina ‘08 wist hier in deze fase van de wedstrijd niet veel tegenover te stellen.

Koen van Heerebeek liep in de 80e minuut nog tegen een gele kaart aan, net voordat Oirschot Vooruit de wedstrijd definitief besliste. Een snelle aanval verliep via meerder schijven en werd door Tim Neggers laag op doel geschoten. De keeper tikte de bal voor de voeten van Bram van Straten die bekwaam afrondde: 1-3. De wedstrijd was hiermee beslist.

Behalve een snelle uitbraak via Tim Neggers gebeurde er niet veel noemenswaardig meer. Jeugdspeler Michael Woldenkiel maakte zijn debuut in het vaandelteam, nadat hij in het veld werd gebracht voor Daan Hagemeier.

Oirschot Vooruit kruipt door deze vierde overwinning op rij voorbij Wilhelmina ’08 en klimt op naar de 6e plaats op de ranglijst.