Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1: 1-3 winst op Rood Wit Veldhoven

26 februari 2023 19:15

Vandaag speelde Oirschot Vooruit een belangrijke wedstrijd. Wordt het aanhaken bij de middenmoot of blijven hangen in de degradatiezone. Het voorjaarszonnetje deed z'n best maar "Jan de Wind" blies een gure wind over het kunstgrasveld van Rood Wit Veldhoven. Uiteindelijk trok Oirschot Vooruit verdiend aan het langste eind. Uitslag 1-3 in het voordeel van de groen-witten.

Vanaf het begin liet Oirschot Vooruit haar intenties blijken. Het zette Rood Wit continu onder druk. Een minpunt was wel dat het binnen het strafschopgebied van Rood Wit slordig was met de  eindpass. Te vaak werd er blindelings ingespeeld.
    Binnen 7 minuten moest Sami Hawedi van de thuisploeg zich al geblesseerd laten vervangen door Jordan Evers. Zonder dat de grenzen van het sportieve werden overschreden waren er vele blessure-momenten en vielen er ook volop gele kaarten te noteren.  De scheidsrechter van dienst, dhr. Ramcharan, was zo nu en dan ook ongelukkig in zijn beslissingen.

Keeper Corné van der Heijden van Rood Wit liet zich aanvankelijk niet passeren. Bij de sporadische uitvallen van Rood Wit stuitten ze steeds op een goede verdediging van Oirschot Vooruit. Mocht er een gaatje gevonden worden dan stond er altijd nog de voortreffelijke keeper Niels Stockman. Dat er na 45 minuten nog steeds een 0-0 op het scorebord stond zal ongetwijfeld aanleiding geweest zijn voor trainer Roland Schuermans om een hartig woordje tot de jongens te richten.

Waar het in de eerste helft ontbrak aan scherpte voor de goal was dat in de tweede helft overduidelijk wel aanwezig! Nu miste Rood Wit die scherpte want toen keeper Niels Stockman ver uit zijn goal moest komen om een bal te onderscheppen en daarin net te laat was, schoof een speler van Rood Wit van afstand net langs het lege doel.

In de 63e minuut zette Koen van Heerebeek vanaf rechts de bal voor het doel. Keeper van der Heijden kon de bal wegstompen maar deze belandde voor de voeten van Tim Neggers. Hij schoot van dichtbij de bal hoog in het dak van de goal, 0-1. Vrij snel daarna werden Daan Hagemeier en Teun Sebregts gewisseld voor Bram Meeuwis en Bram van Straten. Binnen een mum van tijd deed Bram van Straten van zich spreken. Uit een voorzet van Tim Neggers kopte hij de bal mooi binnen, onhoudbaar voor de keeper; 0-2. Gezien het spelbeeld volledig verdiend en de winst was zo goed als veilig gesteld. Dat ook de 0-3 zou vallen lag geheel in de lijn der verwachting. Een voorzet vanaf links werd mooi binnengekopt door Max van de Wal die na de rust was ingevallen voor Alex van Overdijk.

Daarna werd ook nog Koen Versteden binnen de lijnen gebracht ter aflossing van Tim Neggers. Dat Rood Wit toch ook nog het net wist te vinden was niet nodig geweest maar voor de thuisploeg was dat een stimulans om er in de laatste 10 minuten nog een schepje bovenop te doen. Het mocht echter niet meer baten, gescoord werd er niet meer.

In de 98e minuut konden de handjes de lucht in. Een verdiende overwinning voor Oirschot Vooruit en nu de selectie weer nagenoeg blessurevrij is mogen we optimistisch naar het vervolg van de competitie kijken.