Google analytics Toestaan Niet toestaan

Onverdiende nederlaag tegen SHH

28 november 2022 8:00

Oirschot Vooruit- SHH 1-2

De tegenstander stond een stuk hoger op de ranglijst en wilde nog dichter naar de top en de groen-witten wilden verder van de onderste plaatsen af. Het zou een zeer aantrekkelijke
    wedstrijd worden. Beide ploegen gingen vanaf de eerste minuut vol op de aanval. Een leuke wedstrijd voor het publiek en o.l.v. een prima scheidsrechter.

In de 27e minuut een pass van Max van de Wal op Daan Hagemeier. De bal werd door SHH weggewerkt maar kwam voor de voeten van Joris Swaanen die een poeier losliet. Het publiek veerde al op, maar helaas het net dat bolde was het zijnet. Tien minuten later  kreeg no. 14 van SHH het op zijn heupen, passeerde iedereen van Oirschot Vooruit en gaf vanaf de achterlijn de bal aan een medespeler. Zijn niet te missen kans wist hij toch naast te schieten. Oirschot Vooruit zwijnde.

De wedstrijd ging op en neer. Vlak voor rust, in de 42e minuut werd een bal door Oirschot Vooruit  in de diepte gespeeld. Op volle snelheid ging Max van de Wal er achteraan, hij was eerder bij de bal dan de keeper, passeerde deze en kon zo maar het lege doel inlopen. Helaas trapte hij al van buiten het strafschopgebied op goal... jammer... De bal rolde langs de paal. De echte kans op de 1-0. Dus toch de rust in met een 0-0 stand.

Oirschot Vooruit begon goed meteen na rust. In de 46e minuut was er een hoge bal voor het doel van SHH. De keeper tastte mis en Tim Neggers was attent, maar helaas ging zijn kopbal net langs de verkeerde kant van de paal. Maar ook SHH kreeg kansen. In de 53e minuut greep de verdediging van Oirschot niet goed in en hun spits had een vrije doortocht naar de
    keeper. Maar ook hier liep het goed af voor de groen-witten omdat nu, door treuzelen van de tegenstander, keeper Niels Stockman de bal kon bemachtigen.

De trainer van Oirschot Vooruit bracht 2 nieuwe spelers in. Koen Versteden kwam erin voor Bram Meeuwis, evenals Alex van Overdijk voor Tim Neggers.  Beide ploegen gingen steeds meer jagen op een goal. Zo werd het een zeer aantrekkelijk schouwspel met gevaar voor elk doel. De korte combinaties werden overgeslagen en de achterhoede van beide ploegen gooiden de bal in het strafschopgebied van de tegenstander. In de 65e  minuut kwam er opnieuw een kans voor de groen-witten, de bal ging langs de keeper, maar helaas ook net langs de paal.

Vijf minuten later een scrimmage in het strafschopgebied van Oirschot Vooruit. De bal werd vier keer op de goal geschoten, maar telkens voorkwam een been of ander lichaamsdeel, dat de bal doel trof. Helaas voor de vijfde keer opnieuw ingezet door SHH en nu verdween de bal via een been van een Oirschot Vooruit speler in het doel, 0-1. Een onfortuinlijk moment, maar wel de achterstand dus.

Oirschot Vooruit ging nog meer in de aanval. Rond de 75e minuut kreeg de thuisploeg vier maal een corner, maar steeds werd deze weggewerkt. In de 79e minuut brak Koen Versteden alleen door, maar ook nu redde de keeper van de ploeg uit Limburg.
    Oirschot Vooruit wisselde in de 85e minuut nogmaals, Gijs Sebregts kwam in het veld voor Jip Stam. In de 88e minuut kwam ook Devin van de Schoot nog binnen de lijnen voor Koen van Heerebeek. Tegen het einde van de speeltijd was er een hevige scrimmage in het strafschopgebied van SHH. Drie vier keer probeerde een speler van Oirschot Vooruit de bal over de lijn te werken, maar het lukte niet. In de 90e minuut kwam er nog een kans voor de ploeg uit Herten. Hun rechterspits schoot de bal over de Oirschotse goalie in de goal, 0-2. De wedstrijd was gespeeld. Maar de scheidsrechter van dienst gaf nog blessure tijd. Daarin lukte het Koen Versteden wel om een goal te maken. 1-2.

Oirschot Vooruit ging vanaf de aftrap vol op de aanval, werd nog wel gevaarlijk, maar helaas geen doelpunt. Beide ploegen waren moegestreden, maar verdienden een pluim voor hun ongelooflijke inzet waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd was.