Google analytics Toestaan Niet toestaan

Eerste overwinning voor Oirschot Vooruit

6 november 2022 19:45

RPC – Oirschot-Vooruit 4-6

In een rare en spannende wedstrijd met veel doelpunten, heeft Oirschot Vooruit verdiend van een matig voetballend RPC gewonnen. Oirschot Vooruit was de bovenliggende partij maar liet keer op keer RPC weer in de wedstrijd komen door eenvoudig doelpunten weg te geven.

Vanaf de eerste minuut speelde Oirschot Vooruit op de helft van de tegenstander en liet goed combinatievoetbal zien. In de 12e minuut was het al raak en gaf Koen Versteden een mooie voorzet vanaf links die prachtig werd binnengekopt door Daan Hagemeier, 0-1. Echter uit een volgende corner scoorde RPC na slecht uitverdedigen meteen de 1-1. Oirschot Vooruit was niet van slag en ging gewoon door en na eerst een schietkans van Bram van Straten was hij het die een mooie voorzet van Joris Swaanen in de kruising kopte in de 20e minuut, 1-2.

Dit smaakte naar meer maar na een communicatiefout in de verdediging kon de spits van RPC simpel de 2-2 binnentikken in de 30e minuut. Oirschot Vooruit bleef de betere ploeg en nog voor rust schoot Bram Meeuwis in de 39e minuut de 2-3 binnen na een voorzet van Bram van Straten. Twee minuten later werd de ruststand bereikt na een ingooi van Koen Versteden die werd verlengd waarna Bram van Straten de bal wederom in de touwen kon jagen, 2-4. Dit was geheel verdiend en met een gerust hart kon er thee worden gedronken.

De tweede helft ging niet goed van start voor Oirschot Vooruit en door simpel de bal te verspelen  kon RPC na twee minuten de aansluittreffer intikken, 3-4. RPC wilde meer maar kreeg weinig mogelijkheden. Eén keer moest doelman Niels Stockman de bal met uiterste sprongkracht uit het doel houden. Verder was het Oirschot Vooruit dat beter voetbalde maar niet tot scoren kwam.

Na een uur spelen kwam Harm Ketelaars in het veld voor Bram Meeuwis. Oirschot Vooruit speelde rustig en kreeg enkele kleine mogelijkheden toen plots RPC een vrije trap kreeg die eigenlijk voor Oirschot Vooruit was. In de verwarring werd de bal door een eigen verdediger over doelman Niels Stockman gewerkt en stond het dus weer gelijk, 4-4 in de 75e minuut.

Dat was echt een tegenvaller. Gelukkig kon twee minuten later Oirschot Vooruit voor de vierde keer op voorsprong komen na een mooie voorzet van Max van de Wal door een kopbal van Daan Hagemeier in de 78e minuut, 4-5.

Teun Sebregts werd in de 80e minuut gewisseld voor Devin van de Schoot en een minuut later werd de wedstrijd eindelijk beslist doordat Joris Swaanen een strafschop verzilverde na een overtreding op Max van de Wal, 4-6. Oirschot Vooruit gaf nu geen kansen meer weg. Bram van Straten schoot nog prachtig een bal vanaf de middenlijn op het doel van RPC maar deze belandde op de kruising en zo mocht Oirschot Vooruit in de stromende regen na 90 minuten de drie punten mee naar huis nemen. De eerste en zeker verdiende overwinning dit seizoen!