Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – RKVVO 2-1

23 mei 2022 8:00

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje en onder toeziend oog van vele toeschouwers werd deze een na laatste thuiswedstrijd op Sportpark Jumbo Moorland gespeeld. De elftallen kwamen begeleid door de kampioenen van de pupillen het veld op.

Oirschot Vooruit nam meteen het initiatief en in de vierde minuut ging Bram van Straten op volle snelheid alleen af op het doel van de Oerlenaren. De keeper redde knap ten koste van een hoekschop. Het bleek uitstel van executie. De goed genomen corner werd in tweede instantie onhoudbaar ingekopt door Job van Gestel in de 5e minuut, 1-0.

De vroege voorsprong kwam de wedstrijd niet echt ten goede. Het duurde tot de 23e minuut voordat RKVVO wat terug deed. Een prima bal in de diepte op Luuk Soetens werd door hem goed aangenomen en van dichtbij schoot hij laag in de hoek. Maar Oirschot Vooruit keeper Timen Beijes redde ten koste van een corner. Het spel ging op en neer. RKVVO probeerde het met lange halen naar voren, maar werden daarbi niet echt gevaarlijk. Oirschot Vooruit kreeg diverse kansen maar scoorde niet tot de 31e minuut. Hier kwam geen speler van  de groen-witten aan te pas. Een  terugspeelbal kwam op een bobbeltje of schatte de keeper de situatie verkeerd in?  In ieder geval rolde de bal  over de lijn van het doel van RKVVO, 2-0. Oirschot zat op rozen.

De rust leek Oirschot Vooruit goed gedaan te hebben, want in de tweede minuut kreeg Oirschot Vooruit met drie spelers tegen slechts één van RKVVO de wedstrijd te gaan beslissen. Helaas gebeurde dat niet. Oirschot Vooruit had dit overtal uit moeten spelen. Vlak daarna een sublieme combinatie tussen Joris Swaanen, die een één-tweetje aanging met Fons Meeuwis. Hij kreeg de bal terug, maar helaas ging zijn poging over de keeper op lat.

In de 56e minuut was er een onhandige actie van één van de Oirschot Vooruit spelers en dat werd gretig geaccepteerd door de speler van RKVVO.  De bal ging terecht op de stip en RKVVO scoorde de aansluitingstreffer: 2-1. Meteen werd het anders op het veld. RKVVO rook bloed en werd fanatieker. Hierdoor werd van beide kanten steviger gevoetbald, maar de goed leidende scheidsrechter Karavla hield de wedstrijd goed in de hand.

RKVVO ging erin geloven en begon feller op de gelijkmaker te jagen. Hierdoor kreeg Oirschot Vooruit meer ruimte. Max van de Wal  ging door zijn snelheid alleen op de keeper af, maar die bracht redding voor de mannen uit Oerle. Vlak daarna kreeg Luuk Soetens namens RKVVO een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij kwam op een meter voor de goal net niet bij de bal om die binnen te schuiven.

Trainer Roland Schuermans van Oirschot Vooruit ging in de 67e minuut wisselen. Zo kwam Lars Versteden zijn broer Koen vervangen en ook Daan Hagemeier werd naar de kant gehaald en in zijn plaats kwam Devin van de Schoot. De moegestreden Max van de Wal werd in de 75e minuut gewisseld en voor hem kwam Rens van Gaal in het veld. Hij kreeg nog een prima kans maar zijn schot sprong via de paal weer het veld in.

De laatste minuten probeerde RKVVO uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kwamen er vanuit de omschakeling nog diverse kansen voor de groen-witten, maar er werd niet meer gescoord. De drie punten bleven in Oirschot waardoor de strijd om de plekken voor de nacompetitie nog spannend blijft. Volgende week de uitwedstrijd tegen De Valk uit Valkenswaard.

Na de wedstrijd werden Joris Swaanen en Fons Meeuwis gehuldigd voor hun 250e wedstrijd in Oirschot Vooruit 1, een ware mijlpaal voor beide spelers op 27 jarige leeftijd!