Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – Braakhuizen 2-0

12 mei 2022 22:00

Met keeper Yoran Lips van JO19-1 als vervanger voor de geblesseerde Niels Stockman werd er afgetrapt op deze donderdagavond wedstrijd in een zonnige atmosfeer op Sportpark Jumbo Moorland in Oirschot. Het eerste kwartier was aftastend met kansen over en weer voor Bob van de Ven van Braakhuizen en Fons Meeuwis van Oirschot Vooruit.

In de 18e minuut gaf Joris Swaanen een steekbal op Koen Versteden. Hij werd neergehaald binnen de 16 meter, maar de jonge scheidsrechter Lemmens legde de bal erbuiten voor een vrije trap voor Oirschot Vooruit. Geen probleem voor Joris Swaanen want hij schoot met links onberispelijk in de linkerhoek: 1-0.

Het tweede kwartier verzuimt Oirschot Vooruit om verder afstand te nemen, Joris Swaanen, Fons Meeuwis en Koen Versteden zijn allemaal dichtbij maar het 2e doelpunt valt (nog) niet. In het 3e kwartier is het Braakhuizen dat nalaat om de gelijkmaker binnen te schieten. Op 1 moment na maar deze treffer wordt vanwege buitenspel terecht afgekeurd. Ruststand derhalve 1-0.

Trainer Roland Schuermans was niet tevreden over het vertoonde spel en greep in met een wissel. Teun van de Biggelaar kwam in het veld voor Koen van Heerebeek bij de start van de 2e helft. Meteen was het echter Braakhuizen wat dicht bij de gelijkmaker was maar keeper Yoran Lips greep goed in. Enkele minuten later was Bram van Straten gevaarlijk maar zijn schot werd gekeerd. De rebound was bijna een prooi voor Max van de Wal maar de keeper van Braakhuizen bracht redding voor het team uit Geldrop.

In de 55e minuut was het Fons Meeuwis die met een steekbal Bram van Straten wist te bereiken. Die wist daar wel raad mee en zorgde met een fraai schot voor de 2-0. In de 62e minuut een dubbele wissel bij Oirschot Vooruit. Daan Hagemeier en Sil Hesselberth kwamen in het veld voor Koen Versteden en Alex van Overdijk. Braakhuizen werd echter sterker en in de 68e minuut had het veel pech toen een kopbal van Teun Vertogen op de lat terecht kwam. De rebound werd op de paal geschoten en kwam uiteindelijk met geluk in de handen van Yoran Lips terecht. Enkele minuten later was het Brian Driessen die namens Braakhuizen alleen op de keeper afging maar ook dit keer was het Yoran Lips die als winnaar uit de bus kwam.

Oirschot Vooruit kwam weer wat meer aan voetballen toe en kreeg nog een grote kans via Fons Meeuwis maar zijn schot ging helaas ruim over het doel van de Geldroppenaren. In de 80e minuut was Braakhuizen wederom dicht bij een treffer na een foutje in de Oirschotse verdediging maar ook deze kans voor Bob van de Ven werd niet benut. De moegestreden Fons Meeuwis werd in de 84e minuut nog vervangen door Gijs Sebregts. Vlak voor tijd kwam Braakhuizen nog met 10 man te staan nadat Daan Hagemeier alleen op de goal afging maar onderuit werd gehaald door Ceyhun Cetindas die daarvoor terecht een rode kaart kreeg.

Zo pakten de groenwitten 3 belangrijke punten in de strijd om een plekje in de nacompetitie en stijgen ze weer 1 positie op de ranglijst naar plek 3. Zondag a.s. staat de volgende wedstrijd alweer te wachten, uit tegen nummer 2 Mierlo-Hout.