Google analytics Toestaan Niet toestaan

SV Valkenswaard – Oirschot Vooruit 2-2

1 mei 2022 18:15

In een open wedstrijd met talrijke mogelijkheden voor beide ploegen werd de wedstrijd tussen de nummers 2 en 10 van de ranglijst een gelijkspel. Valkenswaard deed zich daarmee misschien wel tekort omdat het met name voor rust diverse grote mogelijkheden had om te scoren maar de spitsen van de Bosuilen stonden niet bepaald op scherp vandaag en keeper Niels Stockman was verschillende keren de reddende engel voor de groen-witten.

De eerste kans was voor Oirschot Vooruit maar het doelpunt van Fons Meeuwis in de 11e minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel. Direct daarna was Valkenswaard dichtbij de 1-0 maar het schot werd ternauwernood door Niels Stockman met de vingertoppen naar de lat gestuurd, er volgde slechts een corner uit. Het was wachten op het openingsdoelpunt maar de diverse counters van Valkenswaard werden niet goed uitgespeeld.

In de 34e minuut was er geel voor Koen Versteden die een doorgebroken speler vasthield op het middenveld en daarmee erger voorkwam. Ook Oirschot Vooruit kwam er in die fase van de wedstrijd een paar keer gevaarlijk uit via een counter. Tim Neggers had in de 38e minuut de openingstreffer op zijn voet maar hij strandde op de doelman van Valkenswaard en blesseerde zich hierbij. Zijn vervanger was Harm Ketelaars.

Daarna was het weer de beurt aan Valkenswaard dat dichtbij was maar opnieuw bracht Niels Stockman redding.
    Vlak voor rust was er nog een kans voor Fons Meeuwis die van afstand met een lob de doelman van Valkenswaard klopte, helaas viel de bal op de lat en gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Na de thee was het Oirschot Vooruit dat het sterkst uit de kleedkamer kwam. Eerst een kans voor Koen Versteden maar zijn kopbal was te zacht. Daarna was het dan eindelijk raak in de 52e minuut als Fons Meeuwis een bal onderschept en een assist verzorgt op Koen Versteden die de keeper dit keer wel passeert, 0-1.

Valkenswaard begon daarna weer de overhand te krijgen en met name via Thom van de Donk was het enkele keren gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. De verdediging van Oirschot Vooruit stond behoorlijk onder druk en dreigde te bezwijken. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Het was Bram van Straten die scoorde maar de scheidsrechter van dienst ging mee in het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel. Ondanks de felle protesten van Oirschot Vooruit bleef het
    dus 0-1.

Valkenswaard rook haar kans en ging weer op jacht naar de gelijkmaker. Een diepe bal op Thom van de Donk op de rand van het strafschopgebied werd verkeerd beoordeeld door Niels Stockman en de geroutineerde van de Donk wist te profiteren door in de 16 meter de vallen. Een terechte strafschop volgde en die werd door dezelfde van de Donk benut, 1-1 in de 64e minuut.
    Oirschot Vooruit zakte ver terug op eigen helft en Valkenswaard ging voor de 3 punten. Bijna was er direct daarna ook de 2-1 voor Valkenswaard maar het schot werd voor open doel hard overgeschoten.

Toch zat het venijn nog in de staart van de wedstrijd. Balverlies op het middenveld van Oirschot Vooruit bracht Thom van de Donk in de gelegenheid om vanaf rand 16 meter uit te halen. Met succes ging de bal in de 85e minuut in de rechterhoek van het doel en gezien de kansen verhoudingen misschien op dat moment wel terecht de 2-1.

Iedereen dacht dat het gespeeld was maar in een laatste poging werd de bal naar voren gepompt door de Oirschot Vooruit verdediging. Fons Meeuwis stond gedekt tussen de 2 centrale verdedigers van Valkenswaard maar wist als winnaar uit de strijd te komen en schoot de bal in de 89e minuut langs de doelman van Valkenswaard binnen, 2-2 tevens de eindstand.
    Een aantrekkelijke wedstrijd betreft aantal doelpunten en scoringskansen maar het niveau van de groen-witten is de laatste weken helaas wat minder dan we gewend zijn dit seizoen. De strijd om de 2e plek duurt daarom onverminderd voort de komende weken.

Oirschot Vooruit feliciteert Marvilde met het vandaag behaalde kampioenschap, een welverdiende titel voor de mannen uit Veldhoven!