Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – Beerse Boys 4-2

3 april 2022 20:15

Onder leiding van scheidsrechter Engelen begon deze derby onder winterse temperaturen waarbij de zon aanvankelijk wel scheen. Spreekwoordelijk ook vooral voor Oirschot Vooruit want binnen 22 minuten stond het met 4-0 voor! Daarna zakte de zon weg achter donkere wolken en zonk Oirschot Vooruit naar een bedenkelijk niveau. Eindstand werd uiteindelijk 4-2. Dus wel 3 punten erbij!

Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd in de 7e minuut door Bram van Straten laag over de grond binnen geschoven, 1-0. In de 12e minuut kopte Koen Versteden uit een voorzet vanaf rechts van Bram van Straten knap binnen voor de 2-0. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter vanwege vermeend buitenspel.

Direct daarna wordt een doelgerichte actie van Fons Meeuwis tot corner verwerkt. Uit deze corner van Bram van Straten staat Bram Meeuwis bij de tweede paal klaar om de 3-0 binnen te koppen. Oirschot Vooruit was in deze fase heer en meester en binnen een mum van tijd scoorde wederom Bram Meeuwis uit een corner van wederom Bram van Straten bij de tweede paal koppend de 4-0. Een identieke situatie als bij de derde goal.

De keeper van Beerse Boys liet daarna toch z'n klasse zien door in een tijdsbestek van 2 minuten tot 2 keer een inzet van Koen Versteden knap te pareren. In de 41e minuut werd een verkeerde inspeelpass van een Oirschot Vooruit speler door Beerse Boys onderschept. Een mooie trap richting Dima van Ham bracht deze speler oog in oog met doelman Niels Stockman. Hij schoof de bal via de handen van de keeper binnen. Met deze stand van 4-1 gingen de spelers naar de thee en de toeschouwers naar de kachel.

In de tweede helft was het vooral Beerse Boys dat zich liet gelden. Oirschot Vooruit zakte steeds verder weg. De concentratie was weg en gemakzucht sloop in de ploeg. Misschien te begrijpen maar het is wel een aandachtspunt voor de ploeg van trainer Roland Schuermans.

In de 58e minuut was er weer enige dreiging voor de goal van Oirschot Vooruit. Daan Mulders werd met de rug naar de goal ingespeeld en hij maakte een prachtige goal met een achterwaartse omhaal, 4-2. Ook hier werd het vlagsignaal, maar dan van de grensrechter van Oirschot Vooruit, door de scheidsrechter genegeerd. De eindstand stond daarmee op het scorebord.

Enkele wissels over en weer en enkele gele kaarten voor spelers van Beerse Boys volgden.  In de 80e minuut voorkomt keeper Niels Stockman met een knappe reflex de aansluitingstreffer.  In de blessuretijd werd aan beide kanten het doel nog bestookt maar er volgde geen treffers meer. Het mag gezegd worden dat Oirschot Vooruit de verdiende winnaar werd in een sportieve wedstrijd maar echt spannend was het alleen in de eerste 7 minuten.

Oirschot Vooruit blijft stevig op de 2e plaatst op de ranglijst staan door de resultaten van de concurrenten en houdt daarmee zicht op de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.