Interview met Roland Schuermans

  7 september 2021 20:30


  De nieuwe trainer van OV 1 stelt zich voor:

  Roland Schuermans, bijna 60 jaar en samenwonend in Goirle met Angèlica en haar twee kids Tomas en Julian. Dit jaar staat een trouwfeestje op de kalender zelfs. Sinds 1998 ben ik zelfstandig ondernemer van De Teleschuer. Ik verkoop Vodafone en T-Mobile abonnementen met de daarbij behorende mobiele telefoons.
  Mijn grootste hobby is nog steeds voetbal. Maar ik ga ook graag op vakantie. Dit laatste schiet er een beetje bij in als je voetbaltrainer bent.

  Hoe sta je in het dagelijks leven?
  Met beide benen op de grond, positief en het leven is mooi.

  Vanwaar de keuze om trainer van OV te worden?
  Mijn vorige voetbalclub had aangegeven geen vast dienstverband te willen aangaan. Ik was juist met mijn team gepromoveerd naar de 1e. klasse en vond zelf nog niet dat ik klaar was, maar heb me daarbij neergelegd. Kort daarna verscheen een vacature bij het prachtige en soortgelijke Oirschot Vooruit en heb meteen contact gelegd. Het complex, structuur en gemoedelijkheid, maar vooral in de kwaliteiten van de selectie zag en zie ik zeker een uitdaging.

  Hoe is de omgang met de overige trainers/kader binnen OV?
  Natuurlijk ben ik pas kort bezig maar deze ervaar ik als erg prettig.

  Wat spreekt je het meeste aan onze club?
  De gastvrijheid. Maar ook de gretigheid van de jongens waar ik mee werk.

  Hoe kunnen we je omschrijven als trainer?
  Ik denk dat ik een aanvallend ingestelde trainer ben. Als coach kan ik erg direct zijn en confronterend. Ik sta open voor nieuwe dingen en heb een luisterend oor naar spelers die dat aandragen. Talenten jong of oud krijgen zeker een kans.

  Wat zijn in jouw ogen de belangrijkste taken van een hoofdtrainer?
  Proberen om een hechte selectie te vormen. Ik bedoel daarbij zeker ook OV 2 en 3. Daarbij natuurlijk de aandacht op beter worden, plezier hebben en blijven houden in het voetbal. En zorgen dat spelers beter worden waardoor de resultaten vanzelf komen.

  Hoogtepunten als hoofdtrainer?
  As je al meer dan 30 jaar trainer bent zijn er dat wel enkele maar het kampioenschap met vv Dongen naar de Hoofdklasse in 2010 was wel de mooiste. Met een selectie die bestond uit een mix van jeugd, spelers uit lagere teams en ervaring van bestaande eerste elftal spelers werd er vanaf speelronde 8 niet meer verloren. In dat jaar wonnen we als eerste klasser ook de Nationale KNVB beker en versloegen we in de finale ONS Sneek voor 3500 toeschouwers.

  Heb je zelf gevoetbald?
  Ja, bij NOAD, toen nog eerste klasse. Een na hoogste niveau toentertijd.

  Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
  Goed: Dat ik geen alcohol drink.
  Slecht: Volgens mijn vrienden dat ik geen alcohol drink.

  Ik maak me wel eens kwaad om?
  Dat de mentaliteit zo veranderd is binnen het voetbal. Spelers stoppen veel te vroeg, gaan op vakantie en hebben toch een andere beleving dan vroeger… Maar ja tijden veranderen dus trainers ook. Die kunnen dus tegenwoordig ook gerust eens op vakantie…))

  Wat zijn je grootste ergernissen in het amateurvoetbal?
  Die heb ik niet zoveel. Ik hoor collega’s mopperen over scheidsrechters en assistent scheidsrechters maar ik ben blij dat ze er zijn.

  Hoe verloopt de voorbereiding tot nu toe?
  Met drie overwinningen op zak en een gelijk spel bij OV1 kun je als trainer erg tevreden zijn. De groep is gretig en pikken de nieuwe speelstijl aardig op. Een grote groep die aardig aan elkaar gewaagd is.

  Hoe ga je om met de verschillende vakanties van de spelers?
  Als ze mij mee zouden nemen dan zou ik aardig veel weg zijn. Ik zal per geval samen met mijn collega’s dit beoordelen.

  Wat verwacht van je het komend seizoen? Wie zijn jouw favorieten?
  Mierlo-Hout en Valkenswaard zijn zeker twee van de favorieten maar dat geldt ook voor Oirschot Vooruit.

  Wat is je doelstelling voor het komende seizoen? 
  De jongens en het kader hebben uitgesproken om zeker te strijden voor de prijzen met aanvallend voetbal en zo min mogelijk aanpassen aan de tegenstander.

  Wat wil je verder nog kwijt?
  Eigenlijk niets meer. Ik hoop dat we het nieuwe seizoen gezond blijven en we eindelijk weer eens een seizoen kunnen afmaken.

  Delen