Google analytics Toestaan Niet toestaan

Topper tegen Marvilde eindigt onbeslist

21 november 2021 17:30

De topper in de 2e klasse H is geƫindigd in een terechte puntendeling: 2-2. Marvilde was in de 1e helft de bovenliggende partij en Oirschot Vooruit was de betere in de 2e helft.

In de 18e minuut werd een doelpoging van Ferry Aerts van Marvilde tot corner verwerkt door keeper Niels Stockman. Uit deze corner was het Twan Demin die vanaf de rand van de 16 meter met een laag hard schot voor de 1-0 zorgde. Enkele minuten later was het bijna 2-0 maar de bal eindigde helaas voor Marvilde op de kruising. In de 27e minuut was het Job van Gestel die namens Oirschot Vooruit de bal vlak voor de doellijn kon wegwerken en alsnog de 2-0 achterstand kon voorkomen.

Namens Oirschot Vooruit was het Bram van Straten die in de 30e minuut diep gestuurd werd en doeltreffend afrondde. De grensrechter van Marvilde vlagde echter voor buitenspel en dit werd overgenomen door de overigens goed fluitende jonge arbiter Schelsema.

Oirschot Vooruit kwam steeds wat beter in de wedstrijd en ging voor rust nog op jacht naar de gelijkmaker. Joris Swaanen werd op slag van rust bediend door Bram Meeuwis op de rand van het strafschopgebied en schoot hard op doel. Keeper Sam van Rooij van Marvilde kon de bal in eerste instantie nog keren maar de rebound werd binnengekopt door een zeer alerte Alex van Overdijk: 1-1.

Na de pauze een wissel aan de zijde van Oirschot Vooruit waar Daan Hagemeier werd vervangen door Luke van Kollenburg.
    Het was Marvilde dat voor het eerst gevaarlijk werd in deze 2e helft via Sil van Herwijnen. Na het uitspelen van de verdediging van de groen-witten ging echter zijn schot in het zijnet.

In de 56e minuut was Marvilde gevaarlijk via Ferry Aerts maar zijn kopbal was een prooi voor Niels Stockman. Een minuut later was het echter wel raak en schoot diezelfde Ferry Aerts het leer vol overtuiging tegen de touwen: 2-1. Marvilde was nog maar amper klaar met juichen of daar was al weer de 2-2. Bram Meeuwis stuurde direct vanaf de aftrap Luke van Kollenburg diep en zijn snelheid was te gortig voor de verdediging van Marvilde, zijn afronding eveneens.

Oirschot Vooruit werd steeds sterker en ging op jacht naar de 2-3. Enkel kansen waren er nog voor Bram van Straten en Fons Meeuwis. De grootste kans was er in de slotfase nog voor Koen Versteden maar zijn schot werd door Sam van Rooij met de voet nog net tot corner verwerkt.

Al met al een aantrekkelijke wedstrijd voor het geringe aantal toeschouwers wat getuige was vanmiddag. Een terechte eindstand waardoor beide ploegen bovenaan mee blijven doen in de 2e klasse H.