Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – Sparta ’25 1-2

8 november 2021 6:15

Vandaag de topper in de 2e klasse F tussen koploper Oirschot Vooruit en nummer 3 van de ranglijst Sparta’25 uit Beek en Donk. Beide groen-witten waren uit op de volle winst vandaag in de strijd om de punten voor de 1e periodetitel die eraan zit te komen. Het begin was voor Oirschot Vooruit wat fel uit de startblokken kwam. Gijs Sebregts werd diep gestuurd en was door de laatste linie van Sparta ’25 heen maar werd onderuit getrokken. De verdediger van Sparta ’25 kwam er met een gele kaart goed vanaf, daar waar ook zomaar een rode kaart getrokken had kunnen worden. De vrije trap die hieruit volgde werd door Joris Swaanen fraai binnengeschoten in de verre hoek, 1-0 in de 2e minuut dus.

Kort daarna was het Gijs Sebregts die net naast het doel kopte op een voorzet van links. Oirschot Vooruit wilde al snel het verschil maken maar dat lukte helaas niet. Na 10 minuten was het Sparta ’25 wat voor het eerst gevaarlijk werd na slordig balverlies op het middenveld van Oirschot Vooruit. In de 21e minuut zag de verdediging van de thuisploeg er niet goed uit en kreeg de spits van Sparta ’25 een uitgelezen kans op 1-1 maar zijn schot eindigde in het zijnet.

Daarna volgt een rommelige fase met aan beide zijden veel slordigheden en balverlies. Sparta ’25 werd wat sterker en kreeg in de 26e minuut een penalty na een handsbal in het Oirschotse strafschopgebied. Deze werd echter een prooi voor keeper Niels Stockman en de stand bleef 1-0, tevens de ruststand.

Na de pauze kwam Oirschot Vooruit gretig uit de kleedkamer. Fons Meeuwis, Gijs Sebregts en Daan Hagemeier waren dicht bij een 2e treffer voor de groen-witten maar zij wisten de trekker niet over te halen voor Oirschot Vooruit. Een oude voetbalwet treed dan in werking, zo ook vanmiddag. Sparta ’25 kwam er via een gevaarlijke counter uit en de voorzet van rechts ging via verdediger Job van Gestel in de 56e minuut in het eigen doel, 1-1 dus.

Trainer Roland Schuermans voerde in de 59e minuut een dubbele wissel uit door beide vleugelaanvallers Daan Hagemeier en Gijs Sebregts te vervangen door Max van de Wal en Luke van Kollenburg. Enkele minuten later was het echter Sparta ’25 dat via Denzel Hajema in de 62e minuut op voorsprong kwam, 1-2.

Er kwamen daarna nog wel kansen voor Oirschot Vooruit voor invaller Luke van Kolleburg maar zijn schoten gingen ver over het Sparta ’25 doel. Ook een schot van Bram Meeuwis in de 68e minuut na een afvallende bal ging net over het doel.

Sparta ’25 loerde op een kansje om het verschil op 2 doelpunten te zetten maar keeper Niels Stockman trad een paar keer reddend op voor Oirschot Vooruit. Bram Meeuwis werd in de 74e minuut vervangen door Teun van de Biggelaar en Daan van Nunen door Sil Hesselberth in de 79e minuut. Helaas was Oirschot Vooruit niet meer bij machte om nog een doelpunt te maken om zodoende nog een verdiend punt over te houden aan deze wedstrijd.

Sparta ’25 was de gelukkigste deze middag en behoudt hiermee haar kansen op de 1e periode.

Volgende week de bekerwedstrijd tegen Gestel en daarna de volgende topper tegen Marvilde uit Veldhoven.