Beerse Boys – Oirschot Vooruit 1-4

31 oktober 2021 18:30

Oirschot Vooruit dendert door!
    Ook de derby tegen buurman Beerse Boys leverde de groen-witten vanmiddag 3 punten op.
    Na 2 minuten was het Bram van Straten die al gevaarlijk dicht bij een doelpunt was.
    Een minuut later was het Fons Meeuwis die binnen de 16 meter onderuit werd gehaald door een verdediger van Beerse Boys. De scheidsrechter legde de bal terecht op de stip. Aanvoerder Joris Swaanen wist hier wel raad mee en zorgde voor de 0-1.

Beerse Boys nam na het openingsgeweld van Oirschot Vooruit het initiatief over en dit leverde al snel de gelijkmaker op. Een puike voorzet van Pepijn van Spreuwel kwam op het hoofd van de boomlange Jannes Mulders, keeper Niels Stockman was kansloos en het stond alweer 1-1.

Het was een vermakelijk duel in de 1e helft waarbij het spel op en neer ging met af en toe stevige overtredingen maar verder wel met een sportief karakter. In de 25e minuut gaf uitblinker Joris Swaanen een prachtige diepe bal op spits Bram Meeuwis. Zijn schot was helaas niet krachtig genoeg om de Beerse goalie te verschalken.

Beerse Boys kwam ook een paar keer gevaarlijk dicht bij een 2e treffer maar keeper Niels Stockman was vandaag in vorm. Zo hield hij een schoten van aanvoerder Bram Gooskens en Niels van Heerbeek van Beerse Boys tegen. Een terechte ruststand van 1-1 gezien het spelbeeld.

Oirschot Vooruit wisselde in de rust en de razendsnelle A-speler Max van de Wal kwam in het veld voor Teun van de Biggelaar.
    Het was Bram van Straten die in de 50e minuut voor een nieuwe voorsprong zorgde voor Oirschot Vooruit. Na goed voorbereidend werk van Bram Meeuwis en Koen Versteden scoorde hij met een fraai schot van ca. 25 meter de 1-2. Binnen 5 minuten was hij wederom doeltreffend, dit keer met hulp van de keeper van Beerse Boys die de bal losliet, 1-3 dus in de 55e minuut.

Nog maar 5 minuten daarna was het Bram Meeuwis die na het uitkappen van zijn tegenstander droog uithaalde en voor 1-4 zorgde. De wedstrijd werd zodoende in 10 minuten in het voordeel van Oirschot Vooruit beslist. Beerse Boys probeerde nog wel de aansluitingstreffer te maken maar telkens stond daar de verdediging van Oirschot Vooruit om het gevaar te keren.

In de 75e minuut werd Fons Meeuwis bij Oirschot Vooruit vervangen door Gijs Sebregts. Beerse Boys was niet meer bij machte om te scoren omdat keeper Niels Stockman nog een paar voortreffelijke reddingen liet zien. Er vielen nog wat gele kaarten over en weer maar het venijn was uit de wedstrijd. Koos Gloudemans kwam nog in het veld voor de moegestreden Bram van Straten in de 87e minuut. Het slot offensief was nog voor Gijs Sebregts maar zijn schot werd gekeerd door de verdediging van Beerse Boys.

Een overtuigende en verdiende overwinning, op basis van een sterke 2e helft voor de mannen van trainer Roland Schuermans die hun koppositie handhaven in de 2e klasse F. Een mooi resultaat met bij vlagen attractief en mooi voetbal van de groen-witten.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sparta ’25 op Sportpark Jumbo Moorland.