Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 wint thuis van NWC

24 oktober 2021 19:45

Onder een stralend najaarszonnetje werd op de Oirschotse grasmat een mooie wedstrijd gespeeld. Het Astense NWC begon deze topper aanvankelijk het beste. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Engelen.

Voor aanvang was er 1 minuut stilte vanwege het overlijden van een erelid van N.W.C. in de nacht van zaterdag op zondag. Hij was al geruime tijd ziek.

Reeds in de 4e minuut kwam NWC op een 0-1 voorsprong. Na een mooi opgezette aanval kwam de bal vanaf links voor het doel en Arne van Geffen schoot de bal binnen.

Tot halverwege de eerste helft had NWC een licht overwicht. Daarna kwam Oirschot Vooruit beter in haar spel. Zeker na de 1-1 die er op het scorebord kwam in de 20e minuut. Alex van Overdijk stoomde vanaf links op langs de lijn en gaf een puike voorzet waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Koen Versteden viel. Hij drukte koelbloedig af.

Het was wel jammer dat de meeste schoten van Oirschot naast of over het doel gingen. Veel voorzetten waren ook te scherp voor het doel en daardoor werd de bal vaak een prooi voor de keeper van NWC. Bram van Straten had nog een goede actie in de benen maar zijn schot ging rakelings naast. Bij de stand 1-1 konden de 22 acteurs naar de thee.

In de 2e helft begon Oirschot Vooruit echt goed te voetballen! In een mum van tijd kwam eerst de 2-1 en direct daarna zelfs de 3-1 op het bord. Wederom kwam Alex van Overdijk vanaf links weer mee op en gaf een voorzet op Bram Meeuwis die de bal perfect kaatste naar Bram van Straten. Hij scoorde koelbloedig de 2-1.

Daarna volgde in de 53e minuut een schot van een meter of 25 van Koen van Heerebeek op doel. De doelman leek verrast en daardoor kon hij de bal wel keren maar niet vangen. Hij liet de bal los en daar was Job van Gestel als de kippen bij. Onze laatste man was nu even de voorste man en zorgde voor de 3-1.

De wedstrijd leek gespeeld maar als die gedachte er in dreigt te sluipen zul je altijd zien dat de tegenstander daar kracht uit put. Zeker als het nog 'n handje wordt geholpen door de scheidsrechter die in een erg licht contactmoment binnen het strafschopgebied van Oirschot Vooruit een penalty meende te moeten zien. Protesten hielpen niet en in de 60e minuut schoot Youri van Brussel deze penalty binnen. NWC ging nu meer naar voren en drukte Oirschot Vooruit naar achteren. Toch konden de groen-witten er nog diverse keren gevaarlijk doorkomen.

In totaal wisselde trainer Roland Schuermans in de laatste 25 minuten nog 4 keer. Op zich begrijpelijk als spelers er fysiek of mentaal door komen te zitten maar het kwam het goede spel dat er aanvankelijk in de tweede helft was, niet ten goede.  Niets ten nadele van de invallers overigens want hun inzet was zeer te prijzen.

Niels Stockman, onze keeper, kon zich in de eindfase nog met 2 reddingen in positieve zin onderscheiden. Hij was vandaag de aanvoerder vanwege de afwezigheid van Joris Swaanen.

De scheidsrechter liet nog een minuut of 5 doorspelen. Toen hij uiteindelijk de wedstrijd naar de eeuwigheid floot verlieten de spelers dolblij het veld  en hun supporters (de meesten althans) togen opgewekt naar de kantine. Een verdiende overwinning en het mag gezegd; de spelers speelden met hart en ziel. Voorlopig zijn ze de koploper in de competitie.